Connect with us
Pelerinaj în București. Cine se poate închina la moaștele SPelerinaj în București. Cine se poate închina la moaștele Sfântului Nectarietului Nectarie

Spiritualitate

Pelerinaj în București. Cine se poate închina la moaștele Sfântului Nectarie

Credincioșii se pot închina în acest weekend la moaștele Sfântului Nectarie, începând de sâmbătă, 8 noiembrie, de la ora 11.00. Acestea vor fi scoase din biserica Mănăstirii Radu-Vodă din București pentru ca toți credincioșii să vină să se închine, să se roage și să-și spună dorințele Sfântului vindecător de cancer. Află cine poate participa la pelerinaj.

Pelerinaj la Sfântul Nectarie

Pelerinajul de Sfântul Nectarie a început de ieri, sâmbătă, de la ora 11.00. La moaștele Sfântului vindecător de cancer se pot închina toți oamenii, fără restricții ca la pelerinajul Sfântului Dumitru sau cel de Sfânta Parascheva. La aceste două pelerinaje au putut participa doar cei din Iași, respectiv București, pentru a putea fi evitată aglomerația și pentru a fi prevenit riscul de îmbolnăvirii cu noul virus al momentului. În plus, și la slujbele din ziua de sărbătoare a participat un număr redus de persoane.

Deși Sfântul Nectarie este sărbătorit luni, autoritățile au decis să lase moaștele spre închinare mai multe zile, pentru a fi evitată aglomerația și pentru ca toți credincioșii să poată trece pentru a se ruga. racla cu moaștele va fi așezată într-un bașdachin și va sta acolo până luni, după slujba Privegherii de la ora 22.00. Credincioșii vor trebui să stea la rând și să respecte distanțarea socială necesară, masca de protecție va fi obligatorie și vor fi puse la dispoziție aparate cu substanțe dezinfectante.

„Având în vedere contextul social actual și dorind o bună rânduială a sărbătorii vă îndemnăm să vă închinați sfintelor moaște atât în zilele precedente sărbătorii, cât și după”, transmit reprezentanții așezământului monahal. Îndemnăm credincioșii să respecte hotărârile autorităților de stat cu privire la purtarea măștii de protecție și păstrarea distanței fizice.”, a declarat Sfântul Nectarie.

Alături de moaștele Sfântului Nectarie vor fi așezate, ca de obicei, și cele ale Sfântului Efrem cel Nou din patrimoniul mănăstirii. În data de 8 noiembrie 2020 se împlinesc 100 de ani de la trecerea la Domnul a Sfântului Nectarie de Eghina. El a fost înmormântat în ctitoria sa din insula Eghina: Mănăstirea Sfânta Treime.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top