Connect with us
Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Ce se va întâmpla cu procesiunea religioasă din acest an

Spiritualitate

Pelerinajul de Sfântul Dumitru. Ce se va întâmpla cu procesiunea religioasă din acest an

Pelerinajul de Sfântul Dumitru este cu semnul întrebării în contextul crizei epidemiologice în care se află țara noastră și în special Capitala. Cu privire la acest mare eveniment pentru bucureșteni, premierul Ludovic Orban a declarat că sunt discuții cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române, în vederea găsirii celor mai bune soluții.

Se ține sau nu pelerinajul de Sfântul Dumitru

În contextul crizei epidemiologice în care se află Capitala, sunt șanse mari ca pelerinajul de Sfântul Dumitru să nu mai aibă loc, pe modelul aplicat la Iași. Întrebat dacă procesiunea religioasă din zilele de 26, respectiv 27 octombrie va mai avea loc, premierul Ludovic Orban a evitat să dea un răspuns concret. Orban a declarat că se află în discuții cu reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române și că va comunica atunci când va fi luată o decizie.

”Sunt într-o comunicare cu reprezentanții Bisericii. Când vom lua o decizie, o vom anunța”, a spus Ludovic Orban.

În urmă cu câteva zile, șeful Executivului spunea că va încerca să vorbească cu preoții și să-i îndemne pe credincioși să participe, dar fără pelerinaje. Practic, să se întâmple ca sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, unde au avut acces numai cei cu buletin de Iași.

Orban spunea că nu va permite pelerinajele cu mijloacele de transport unde se crează aglomerație și există riscul răspândirii virusului.

Apel către preoți

El face apel la preoți să înțeleagă importanța acestor măsuri și să le explice și credincioșilor care au încredere în cuvântul lor, poate chiar mai mult decât în cel al autorităților.

”Oamenii se iau după ce spun preoţii, toți credincioșii, indiferent că sunt ortodocși, catolici, penticostali, baptiști. Țin cont într-o foarte mare măsură de ce spune preotul, pastorul, și este foarte important ca toţi preoţii să îndemne oamenii la respectarea regulilor, pentru că sunt încă, din păcate, cazuri de negaţionişti chiar în sânul Bisericii, care sunt bine cunoscuţi, nu vreau să dau acum exemple, care pur şi simplu neagă existenţa pericolului, care îi îndeamnă pe oameni să bagatelizeze acest virus”, a declarat Ludovic Orban.

Conform noii informări oferite de Grupul de Comunicare Strategică, până astăzi, 19 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 182.854 de cazuri de persoane infectate cu noul virus. În același timp, 132.082 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.466 cazuri noi de persoane infectate cu noul virus, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

 

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top