Connect with us
Rugăciunea zilei de 9 martie. Cea mai puternică rugăciune către Sfinții 40 de Mucenici

Spiritualitate

Rugăciunea zilei de 9 martie. Cea mai puternică rugăciune către Sfinții 40 de Mucenici

Data de 9 martie este una extrem de importantă pentru toți credincioșii. Marți, sunt sărbătoriți cei 40 de Mucenici uciși în Sevastia, de la care au pornit o mulțime de obiceiuri și tradiții, pe care oamenii le respectă pentru a avea parte de noroc.

Mai jos vom prezenta una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care le putem adresa acestor mari Sfinți, prin care cerem ajutorul.

Rugăciunea zilei de 9 martie

Ziua de 9 martie este cunoscută ca Ziua de măcinici. Ziua de azi simbolizează începutul Anului Agrar, precum și trecerea de la iarnă la vară, de la ger și ninsori, la soare și vreme bună.

Despre Sfinții mucenici se spune că au fost 40 sau chiar 44, atâtea fiind şi zilele dintre 9 Martie şi 23 Aprilie. Cu ocazia acestei zile, se rostește o rugăciune extrem de puternică, prin care se cere ajutor marilor Sfinți, precum și smerenie și iubire de la Dumnezeu. Rostiți aceste rânduri ori de câte ori aveți probleme și aveți nevoie de ajutor.

”Rugați-vă pentru noi, fericiților Mucenici, ca să dobândim tărie în lupta cu patimile, răbdare în îndurarea necazurilor, credință nestrămutată în făgăduințele Domnului, smerenie adevărată și mântuirea sufletelor noastre.

Nu ne lăsați pe noi să cădem fără de ridicare în adâncul deșertăciunii acestei lumi, nu ne lăsați să ni se împietrească de tot inimile în nepăsarea timpului în care trăim, nu lăsați să înghețe inimile în viforul acestui veac. Zid de apărare să fiți împrejurul nostru și loc de scăpare din cursele vrăjmașului.

O, preacinstit Sobor, tămăduiește neputințele noastre, ale credincioșilor slăbiți pe cale, ca să nu ne biruiască și să nu ne batjocorească necuratul vrăjmaș, care încearcă în tot chipul să ne abată de la lupta cea mântuitoare.

Voi, Sfinților Mucenici, care toate le-ați suferit cu îmbărbătarea Duhului Sfânt, în credință și rugăciune îndelungată, nu încetați să ne întăriți și pe noi, cei ce ne minunăm de tăria sufletelor voastre strigând Domnului: Slavă Ție, Dumnezeul nostru, Preasfântă Treime, Cel ce Te proslăvești în sfinții Tăi, slavă Ție!

Amin!”

Tradiții pentru 9 martie

În această zi destinată bărbaților se ține cont de mai multe tradiții și obiceiuri. Astăzi se pregătesc mucenici cu miere și nucă, în formă de cifra 8. Astăzi se fac pomeni și se împart diferite preparate, pe care, înainte, le sfințește preotul.

Astăzi, bărbații trebuie să consume 40 sau 44 de pahare de vin și se fac focuri în fața curții sau în grădini, pentru a alunga spiritele rele. Femeile stropesc casa, curtea și animalele cu agheasmă, pentru a le feri de răutăți.

Tot pe 9 martie, bărbații trebuie să mănânce o lingură de semințe pentru fiecare pahar de băutură pe care în consumă. De altfel, nu au voie să dea bani cu împrumut, cu excepţia bucatelor și a alimentelor pe care le dau de pomană pentru rudele adormite.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top