Connect with us
Superstiții și tradiții. Ce nu ai voie să faci marți pentru a te feri de ghinion

Spiritualitate

Superstiții și tradiții. Ce nu ai voie să faci marți pentru a te feri de ghinion

De-a lungul timpului, oamenii și-au pus încrederea în tot felul de superstiții, crezând că, prin respectarea acestora, vor găsi norocul și se vor feri pe cât posibil de ghinion. În fiecare zi a săptămânii există mai multe restricții, la fel și în ziua de marți. Află ce nu ai voie să faci la începutul săptămânii pentru a avea parte doar de reușite și pentru a te feri de orice e rău.

Ce să nu faci marți

Superstițiile au apărut din cele mai vechi timpuri, iar unii oameni țin cont de ele și acum, pentru a se asigura că nu vor avea ghinion. La fel ca în fiecare zi a săptămânii, multe tradiții se leagă și de ziua de marți. Deși este binecuvântată, ca orice altă zi, aduce cu sine și mai multe superstiții.

Se spune că ziua de marți este una bună pentru muncă, pentru planuri importante și pentru realizări. Este o zi potrivită pentru acțiuni îndrăznețe, pentru schimbări mari și pentru investiții, dar și o zi perfectă pentru a petrece timp alături de familie, pentru a începe cu bine săptămâna.

Totuși, marțea există trei ceasuri rele, spre seară, ceea ce înseamnă că, după Apusul Soarelui, nu trebuie să mai muncim. Țăranii obișnuaiu să nu semene niciodată în ziua de marți, pentru ca recoltelel lor să nu se strice.  Era și o vorbă: ”marțea nu-i de spor, nici de ajutor!”

Despre ziua de marți se spune că este bărbat și poartă numele de MARȚOLEA. El este o persoană rea, care nuse bucură de reușitele nimănui, ci vrea ca tuturor să le meargă lucrurile pe dos.

Nu te spăla pe cap marți!

Este foarte important să nu te speli pe cap în ziua de marți. Se spune că părul se va deteriora, va începe să cadă în exces. Mai mult, vor începe să apară primele fire albe, semn al îmbătrânirii. Când treci sâmbăta sau marți seara peste ape, fă-ți cruce și suflă peste apă, ca să nu fii bolnav, căci atunci se scaldă nemilostivele.

Dacă plouă sau ninge marți, așa o va ține toată săptămâna. Mai mult, dacă soarele strălucește marți mai tare decât de obicei, înseamnă că vremea se va schimba în bine.

Marți nici nu se coase, nici nu se toarce, că vine Marțolea. Se zice că el fură bărbații femeilor tinere care încalcă această regulă, pentru a le vedea nefericite.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top