Connect with us
Superstițiile zilei de vineri. Ce nu ai voie să faci la finalul săptămânii

Spiritualitate

Superstițiile zilei de vineri. Ce nu ai voie să faci la finalul săptămânii

De-a lungul timpului, oamenii au dezvoltat mai multe superstiții și credințe care le oferă o oarecare siguranță în ceea ce privește norocul și ghinionul. La fel ca în alte zile de sărbătoare și zile cu o însemnătate aparte, mulți țin cont de anumite obiceiuri și vineri, pentru a se asigura că totul le va merge așa cum își doresc. Vezi ce nu ai voie să faci niciodată într-o zi de vineri.

Ce să nu faci vineri

Ziua de vineri este importantă, mai ales dacă abordăm discuția din punct de vedere religios. Sfânta Vineri este cea mai mare dintre toate zilele și are o poveste specială. Vineri l-a străpuns pe Domnul Hristos în coastă şi în sângele ce a curs, toate sufletele ce erau în iad au venit de s-au botezat. Astfel, credincioșii respectă cu sfințenie această zi.

Astfel, potrivit tradiției, orice persoană care ține post în ziua de vineri își va realiza toate dorințele și va avea un an plin de realizări. Vinerea se postește pentru iertarea păcatelor și pentru iubire de Dumnezeu. Mai mult, în ziua de vineri nu se consumă usturoi,  pentru că sâmbătă dimineața se crede că se împărtășesc îngerii.

Ziua de vineri trebuie să fie respectată mai ales de femeile tinere. În caz contrar, ele vor rămâne necăsătorite. Astfel, ele nu au voie să-și taie unghiile. Mai mult, se crede că cine va coase într-o zi vineri, își va coase buzele, iar cine va îndrăzni a toarce, își va încurca intestinele.

Citește și ce superstiții se respectă în ziua de luni

În schimb, cine se spală vineri va fi ferit de necazuri tot anul și nu se va lipi de el nicio boală. Cei care se nas în ziua de vineri se spune că vor fi persoane evlavioase, care îi vor iubi pe Dumnezeu și pe semenii lor. Despre persoanele născute în ziua de vineri se spune și că sunt frumoase, iubitoare și pasionale.

De altfel, cine scoate cenușa din sobă vinerea va fi urmărit de sărăcie și, de asemenea, animalele sale se vor îmbolnăvii, iar puii vor fi furați de uliu.

În cazul în care Crăciunul pică vineri, va fi o iarnă grea și geroasă. Fii atent! În această zi nu este bine să coci pâine, pentru că vei avea probleme mari în familie, mai ales dacă toți cei apropiați vor mânca din acest preparat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Spiritualitate

To Top