Sfinții Constantin și Elena sunt prăznuiți de creștinii ortodocși pe 21 mai în fiecare an. Aceștia au fost cei care au pus bazele creștinismului în Imperiul Roman. Împărăteasa Elena a descoperit Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Hristos, iar Împăratul Constantin a dat o lege prin care creștinismul a devenit o religie legală în imperiu. Astfel creștinii au scăpat de torturi și decapitări pentru religia lor. Află din rândurile de mai jos ce tradiții și obiceiuri trebuie să respecți pe 21 mai 2020.
Pe 21 mai creștinii ortodocși, cât și cei catolici îi prăznuiesc pe Sfinții Constantin și Elena. Datorită acestora creștinismul a devenit o religie legală, iar martirismul a devenit doar o amintire. De asemenea, ei au făcut duminica o zi de odihnă în întreg Imperiul Roman. Iată ce tradiții și obiceiuri vor fi respectate în această zi:
Sfânta Elena este un nume important în credința creștină deoarece numele ei se traduce precum „făclie/torță/strălucirea soarelui” și este purtat de multe femei. Este de asemenea simbolul purității, dragostei părintești, nădejdii si credinței autentice.
Ea mai este și ocrotitoarea arheologilor dat fiind faptul că a căutat crucea lui Iisus Hristos în dărămăturile templului închinat zeiței Venus. Sfinții Constantin și Elena sunt singurii sfinți fiu – mamă sărbătoriți în aceeași zi din religia creștină.
Acest articol a fost actualizat la: 2020-05-20T19:01:31+03:00 19:01
Acest site foloseste cookies.
Read More