Connect with us
Lucian Bute va putea boxa din nou, după ce Comisia de box şi wrestling din Washington DC a acceptat explicaţiile pugilistului român.

Sport

Lucian Bute va putea boxa din nou. Sportivul a fost iertat de acuzațiile de dopaj

Lucian Bute va putea boxa din nou, după ce Comisia de box şi wrestling din Washington DC a acceptat explicaţiile pugilistului român.

Acesta le-a spus că substanţa cu care a fost depistat pozitiv a provenit dintr-un supliment contaminat.

Cele două părţi au ajuns la un acord ca Bute să doneze 50.000 de dolari programului WBC de luptă împotriva dopajului. În plus, pugilistul a acceptat o „suspendare teoretică” de şase luni, care s-a încheiat la 6 noiembrie.

Astfel, Lucian Bute „îşi va putea continua cariera la începutul anului 2017”, potrivit Le Journal de Montreal.

Le Journal de Montreal notează că în cazul în care comisia din Districtul Columbia nu ar fi acceptat explicaţiile lui Bute, sportivul ar fi fost suspendat probabil trei ani.

Avocaţii lui Bute au demonstrat că moleculele de ostarină găsite în organismul lui Bute erau consecinţa contaminării unui supliment prescris de preparatorul fizic al românului, Angel Heredia.

Lucian Bute se întorce la antrenamente

Acesta a fost şi preparatorul fizic al lui Badou Jack, care nu a folosit nimic contaminat.

Laboratorul care a preparat suplimentul prescris de Heredia a recunoscut că în urma analizelor s-a constatat că unele substanţe provenind de la laboratoare chineze erau contaminate, având urme de ostarină.

Citește și: Fotbalistul Steven Gerrard și-a anunțat retragerea din activitate

Lucian Bute este în prezent la locuinţa sa din Florida. După sărbători, va reveni în cantonament pentru pregătirile în vederea următorului său meci. Le Journal de Montreal mai scrie că românul a aflat joi decizia comisiei din Washington DC, iar acum este „fericit şi uşurat”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top