Connect with us
Fotbalistul Steven Gerrard și-a anunțat retragerea din activitatea sportivă. În presă au apărut aceste speculații cu ceva timp în urmă, însă acum...

Sport

Fotbalistul Steven Gerrard și-a anunțat retragerea din activitate

Fotbalistul Steven Gerrard și-a anunțat retragerea din activitate. Steven Gerrard este fostul căpitan al echipei de fotbal FC Liverpool și al selecționatei Angliei. Acesta și-a anunțat joi retragerea din activitatea sportivă. Astfel el punând astfel capăt unei cariere profesioniste de aproape două decenii, informează BBC.

„După recentele speculații din presă referitoare la viitorul meu, pot să confirm retragerea mea ca jucător profesionist de fotbal”, a scris Gerrard într-un comunicat.

„Mă simt norocos că am experimentat atât de multe momente semnificative în cursul carierei mele. Am avut o carieră incredibilă și sunt recunoscător pentru fiecare clipă petrecută la FC Liverpool, selecționata Angliei și Los Angeles Galaxy”, a mai precizat Steven Gerrard în comunicatul său.

Cine este Steven Gerrard

Steven George Gerrard s-a născut la 30 mai 1980 în Whiston, Merseyside. Un mijlocaș versatil, cunoscut pentru șuturile sale de la distanță și pentru pasele reușite.

În timpul carierei sale, a câștigat premii precum „Cel mai bun tânăr jucător din Anglia”, „Cel mai bun jucător din Anglia”, „Cel mai bun mijlocaș european”, „Cel mai valoros jucător din Premier League” (de două ori), și „Cel mai valoros jucător din UEFA Champions League”.

A fost desemnat „Membru al ordinului britanic” pentru contribuțiile sale fotbalistice în finala UEFA Champions League din 2005, și finala Cupei Angliei din 2006.

A fost nominalizat de trei ori la categoria „Jucătorul anului” în 2005, 2006 și 2007. Pe 5 februarie 2008, a fost votat de către englezi, „Jucătorul englez al anului” pentru 2007.

Citește și: Steven Gerrard va pleca de la Los Angeles Galaxy

La începutul sezonului din 2003, Gerrard a devenit liderul lui Liverpool de pe teren. El a fost numit căpitanul echipei, înlocuindu-l pe Sami Hyypiä.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top