Connect with us
Jocurile Olimpice de iarnă din 2026. Care sunt țările care vor să găzduiască evenimentele sportive

Știri

Jocurile Olimpice de iarnă din 2026. Care sunt țările care vor să găzduiască evenimentele sportive

Şapte ţări şi-au declarat interesul pentru organizarea Jocurilor Olimpice de iarnă din 2026, potrivit Comitetului Internaţional Olimpic (CIO). Vestea vine cu aproape un an şi jumătate înainte de alegerea oraşului gazdă, care va avea loc în septembrie 2019.

Austria (Graz), Canada (Calgary), Italia (Cortina d’Ampezzo/Milano/Torino), Japonia (Sapporo), Suedia (Stockholm), Elveţia (Sion) şi Turcia (Erzurum) s-au angajat în prima fază de dialog (până în octombrie 2018) care va fi urmată de o fază de candidatură oficială scurtată (octombrie 2018 – septembrie 2019).

„Mă bucur sincer de interesul manifestat de comitetele olimpice naţionale şi de oraşe pentru găzduirea Jocurilor Olimpice de iarnă. CIO a întors o pagină în ce priveşte candidaturile olimpice. Obiectivul nostru nu este doar să avem un număr record de candidaturi.

Ceea ce vrem în final este să alegem cel mai bun oraş posibil pentru găzduirea celor mai bune Jocuri Olimpice de iarnă pentru cei mai buni sportivi ai planetei”, a afirmat preşedintele CIO, Thomas Bach.

Candidaturile olimpice, mai ales cele pentru Jocurile de iarnă, au devenit rare în ultimii ani. Pentru ediţia din 2018, localitatea sud-coreeană PyeongChang a avut câştig de cauză în faţa oraşelor Annecy (Franţa) şi Munchen (Germania). Pentru cea din 2022 au concurat doar Beijing şi Almatî (Kazahstan), aleasă fiind metropola chineză.

CITEȘTE ȘI: Virus contagios la Jocurile Olimpice. Ce se întâmplă cu sportivii

Doi schiori elveţieni, concurenţi în probele de freestyle, sunt primii sportivi de la JO-Pyeongchang care au fost infectaţi cu norovirus, un virus contagios care cauzează vomă şi diaree.

Anunţul oficial a fost făcut de delegaţia olimpică a Elveţiei, conform Reuters.

Până în prezent, au contractat norovirus peste 200 de persoane implicate în JO. Printre aceştia se numără personal de pază şi alţi angajaţi, însă până vineri nu s-au semnalat cazuri de sportivi infectaţi.

Rudele sportivilor infectaţi nu au fost informate până acum
Un purtător de cuvânt al delegaţiei elveţiene a declarat că unul dintre sportivi este Fabian Boesch, însă nu a dorit să precizeze şi numele celuilalt sportiv. Până în acest moment rudele acestuia nu au fost informate.

“În rest, toată lumea este bine. Am făcut tot ce se poate face. I-am izolat pe cei doi de restul echipei şi acum trebuie să îşi revină”, a spus purtătorul de cuvânt, pentru Reuters.

Citește continuarea AICI.

CITEȘTE ȘI: Olimpiada – Ziua 14. Programul sportivilor romani
UPDATE: Olimpiada – Ziua 13. Andrei Gag a ratat calificarea in finala. Aur pentru Bolt

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top