Sport

Ana Ivanovic se retrage din tenis la 29 de ani

Ana Ivanovic, locul 63 WTA, şi-a anunţat, miercuri, pe pagina de Facebook, retragerea din tenis. Jucătoarea sârbă a declarat că își încheie cariera, deoarece nu poate continua din cauza problemelor fizici recurente.

”Am decis să îmi închei cariera de jucătoare profesionistă de tenis, a fost o hotărâre dificilă”, a afirmat Ivanovic, într-o înregistrare video publicată pe pagina sa de socializare.

Ivanovic, în vârstă de 29 de ani, a jucat ultimul său meci în circuitul profesionist pe 31 august. ea a fost învinsă în primul tur la US Open de cehoaica Denisa Allertova, cu 7-6 (6/4), 6-1.

Jucătoarea de tenis din Serbia și-a încheiat sezonul în septembrie din cauza unei accidentări la încheietura mâinii. În acel moment era numărul 31 mondial, după un an 2016 marcat de eșecuri.

Ana Ivanovici a fost lider mondial pentru 12 săptămâni în 2008

Ana Ivanovic a debutat în tenisul profesionist în 2003, iar în 2005 a câștigat primul turneu din carieră, la Canberra.

”Am început să visez la tenis când aveam cinci ani și am văzut-o pe Monica Seles jucând, la televizor. Am atins vârfuri pe care nu am visat niciodată că le voi atinge”, a spus Ivanovic.

În 2007, la doar 19 ani, Ivanovic a explodat ajungând în finala turneului de Mare Șlem de la Roland Garros. Ea a pierdut trofeul în fața numărului unu mondial, belgianca Justine Hénin.

Anul următor a câștigat Openul Franței, învingând-o în ultimul act pe rusoaica Dinara Safina (6-3, 6-4), iar apoi a devenit numărul unu mondial. Din nefericire, următoarele sezoane au fost tot mai dificile pentru Ivanovic. cariera acesteia a fost marcată de accidentări și de o presiune mediatică gestionată cu dificultate de sârboaică.

”Am câștigat 15 turnee WTA, am jucat trei finale de Mare Șlem, o finală de Fed Cup, am disputat atâtea meciuri memorabile”, a subliniat Ivanovic.

”Pentru a ajunge în vârf în orice sport profesionist e nevoie de o formă fizică optimă. E de notorietate faptul că am fost slăbită de accidentări. Nu mai pot juca dacă nu sunt în plină formă fizică, ceea ce nu este cazul, deci e timpul să trec la altceva”, a afirmat Ivanovic.

Citește și: Tragedie la o finală de tenis. Tatăl unei sportive a făcut infarct

Jucătoarea este căsătorită cu fotbalistul Bastian Schweinsteiger, de la Manchester United.

Share
Scris de
Oprea Raluca

Acest site foloseste cookies.

Read More