Sport

Angela Merkel a făcut un anunț de ultimă oră. Ce se va întâmpla în Europa

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel și-a dat ieri acordul final, apoi Germania a făcut imediat anunțul: fotbalul se va relua. Astfel, meciurile din Bundesliga vor fi transmise de canalele Digi Sport începând cu data de 15 mai.

Angela Merkel a făcut un anunț de ultimă oră. Ce se va întâmpla în Europa

Președintele Ligii germane de fotbal, DFL, Christian Seifert este recunoscător oamenilor politici care au luat decizia de a permite reluarea competițiilor sportive începând cu data de 15 mai. Similar cu țara noastră, restricțiilor se vor relua odată cu data de 15 mai și în Germania, conform Agerpres.

Seifert a menționat că Angela Merkel le-a dat celor pasionați de fotbal cea mai bună veste posibilă. Totuși, a mai informat că există o imensă responsabilitate pe umerii jucătorilor care vor trebui să respecte regulile igienico-sanitare cu strictețe. Seifert a declarat:

”Meciurile fără spectatori nu sunt o soluţie ideală pentru nimeni. Dar într-o criză care ameninţă existenţa unor cluburi, acesta este singurul mod de a menţine actuala construcţie a ligilor. Mulţumesc factorilor de decizie pentru încredere.”

Guvernul german a aprobat reluarea campionatului național de fotbal de prima divizie numit Bundesliga din a doua jumătate a lunii mai, conform declarației cancelarului Angela Merkel. Aceasta a menționat:

„Bundesliga poate fi reluată în a doua jumătate a lunii mai, respectând regulile care au fost convenite.”

Angela Merkel a încheiat o reuniune cu reprezentanții landurilor pentru a găsi cele mai bune măsuri pentru ieșirea din izolare. De aceea, s-a stabilit ca meciurile să aibă loc cu porțile închise.

După două luni de la întreruperea competițiilor din cauza pandemiei, Bundesliga este primul mare campionat de fotbal ce va fi reluat. Se vor respecta măsuri sanitare draconice, iar data exactă a reluării o să fie stabilită de Liga germană de fotbal – DFL.

Dacă Franța a încheiat sezonul săptămâna trecută, Anglia, Spania și Italia speră să poată relua competițiile abia la începutul lunii iunie. Unele țări au stabilit deja momentul în care se va relua sezonul:

  • Insulele Feroe – 9 mai
  • Serbia – 30 mai
  • Turcia – 12 iunie
  • Israel – 30 mai (fără spectatori)

În momentul în care Bundesliga a fost întreruptă, Bayern Munchen era lider și fanii sperau ca acest club să câștige campionatul pentru a opta oară consecutiv.

Share
Scris de
Oana Pauna

Acest site foloseste cookies.

Read More