Connect with us
Astra-Steaua se joacă diseară de la ora 19:00. Meciul pune față în față singurele două echipe care ne-au reprezentat în cupele europene în acest an.

Sport

Astra-Steaua : Analiza derby-ului etapei a-XX-a

Astra-Steaua se joacă în această seară de la ora 19:00. Meciul pune față în față singurele două echipe care ne-au reprezentat în cupele europene în acest an. Joi, însă, drumul european al steliștilor a luat sfârșit în timp ce echipa giurgiuveană, a trecut în etapele eliminatorii.

La prima vedere, Astra vine ca favorită după bucuria de la mijlocul săptămânii, dar haosul ce înconjoară echipa lui Marius Șumudică este posibil să schimbe datele problemei.

Analiza meciului

Dacă în Europa League, astriștii au produs surpriza calificându-se în primăvara europeană, situația lor din campionatul intern este radical diferită. Pe locul 9 în Liga1, cu numai 23 de puncte, echipa de lângă Dunăre este la 7 puncte distanță de locurile de Play-off. De cealaltă parte, Steaua a fost prinsă din urmă și depășită de Gaz Metan Mediaș, în fruntea Ligii 1. Totuși, în cazul unei victorii contra Astrei, echipa lui Reghecampf va redeveni lider.

În zilele premergătoare meciului de diseară a fost o avalanșă de zvonuri legate de o eventuală plecare a lui Șumudică la Gaziantepspor. După partida de joi cu AS Roma, tehnicianul de 45 de ani părea decis să o părăsească pe campiona en-titre. El s-a răzgândit în urma atentatului de ieri seară de la Istanbul care a ucis 38 de persoane și a rănit alte 150.

Situația nu este dintre cele mai liniștite nici la roș-albaștri, în lotul cărora se anunță schimbări masive după eliminarea din Europa League. Mai mult decât atât, contextul meciului este complicat și de eventualul exod de fotbaliști ce se pregătește pe ruta Giurgiu-București.

Citește și: Marius Șumudică spune că pleacă de la Astra. Ce echipă ar putea antrena

Astra-Steaua, un recent clasic al fotbalului românesc

Astra-Steaua a devenit un derby clasic al campionatului intern în ultimii ani. De la finala cupei din sezonului 2013-2014, confruntarea a născut multe meciuri fascinante, culminând cu disputa la baionetă pentru titlul de campioană din anul trecut.

Echipe probabile:

Astra: Lung Jr. – Al. Stan, Săpunaru, Oros, Morais – Takayuki, Lovin – Al. Ioniță II, Teixeira, Kortzorg – Budescu

Steaua: Niță – Popescu, Tamaș, Toșca, Momcilovic – Muniru, Bourceanu – Popa, Boldrin, De Amorim – Golubovic

Astra-Steaua este în această seară de la ora 19:00, în direct pe DigiSport1 și DolceSport1.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top