Connect with us
BRD Bucharest Open 2018: Irina Bara este a noua româncă pe tabloul principal

Sport

BRD Bucharest Open 2018: Irina Bara este a noua româncă pe tabloul principal

BRD Bucharest Open 2018. Irina Bara a devenit a noua jucătoare română prezentă pe tabloul principal, dotat cu premii de 250.000 dolari, după ce a învins-o luni pe Alexandra Cadanţu cu 5-7, 6-2, 6-2 în ultimul tur al calificărilor, după un meci disputat care a durat două ore şi patruzeci şi două de minute.

Irina Bara, 23 ani (151 WTA) a obţinut prima ei victorie în meciurile directe cu Cadanţu (257 WTA), cu care este la egalitate acum, 1-1. Irina a câştigat 18 puncte WTA pentru calificarea pe tabloul principal şi îşi va afla adversara din turul I după o tragere la sorţi. Alexandra părăseşte turneul cu 1.005 dolari şi 14 puncte WTA.

Cadanţu, 28 ani, a făcut rapid un break în ghemul doi şi s-a distanţat la 3-0 în primul set, înainte ca Bara să reuşească la rândul ei un break în ghemul cinci şi să egaleze situaţia pe tabelă, 3-3.

Irina joacă mai bine, reuşeşte un nou break, la zero, dar nu profită, iar Alexandra face rebreak şi egalează, 4-4. Bara rupe din nou serviciul Alexandrei, ce replică imediat cu un rebreak şi egalitatea se menţine, 5-5 într-un prim set de mare luptă.

Cine a câștigat între Arantxa Rus și Mariana Duque-Marino

Mai lucidă, Alexandra îşi câştigă serviciul şi cu un break la zero îşi trece în cont primul set cu 7-5, după o oră de joc. Setul doi debutează cu un break al Irinei, urmat imediat de un rebreak al Alexandrei.

Irina se distanţează la 3-1, după ce câştigă iar pe serviciul Alexandrei, apoi la 4-2 şi la 5-2 cu încă un break.

Irina îşi face serviciul şi încheie setul doi cu 6-2, restabilind egalitatea la seturi. Setul decisiv începe tot sub semnul echilibrului, dar Irina face break-uri consecutive şi se duce la 5-2. Bara serveşte pentru meci şi tranşează setul trei şi meciul cu 5-7, 6-2, 6-2 după aproape trei ore de joc.

Într-un meci din turul I, olandeza Arantxa Rus a învins-o pe columbianca Mariana Duque-Marino cu 6-2, 6-4. Rus va juca în turul II cu învingătoarea dintre letona Anastasija Sevastova, cap de serie 1, şi slovena Dalila Jakupovic.

Citește și: Principalele favorite ale probei de dublu la BRD Bucharest Open: Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru

În ultimul tur al calificărilor, americanca Claire Liu a învins-o pe jucătoarea spaniolă Paula Badosa Gibert cu 6-3, 4-6, 6-4, în timp ce slovaca Rebecca Sramkova a dispus de unguroaica Anna Bondar cu 7-6 (2), 6-4.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top