Connect with us
Cupa Asiei 2019: Un jucător a fost suspendat din cauza unui lănţişor

Sport

Cupa Asiei 2019: Un jucător a fost suspendat din cauza unui lănţişor

Cupa Asiei 2019. Imposibil, dar adevărat! Regulile sunt făcute ca să fie respectate, asta a învățat de curând un jucător chinez de fotbal după ce Federaţia chineză de fotbal l-a suspendat timp de un an de la echipa naţională.

Fundașul Wang Shenchao Cu 7 selecţii,  a purtat un lănţişor în timpul unui amical cu Myanmar, disputat pe 26 mai, relatează EFE.

Wang, de la Shanghai SIPG, din Superliga chineză, a ascuns în jambiere un lanţ, înainte de a intra pe teren, l-a scos rapid şi l-a pus în jurul gâtului, sperând să nu fie văzut.

Clubul l-a sancţionat pe Wang cu o amendă de 3.100 dolari, iar jucătorul nu va putea participa la Cupa Asiei din luna ianuarie 2019 care va avea loc în Arabia Saudită.

Federaţia chineză de fotbal are norme stricte pentru internaţionali, cărora li se interzice printre altele şi tatuajele pe corp.

FIFA interzice la rândul ei purtarea de bijuterii şi de alte articole similare în partidele internaţionale

Citește și: Real Madrid – Liverpool, scor Final 3-1. Spaniolii câştigă Liga Campionilor Rezumat Video

Liga Campionilor 2020: Finala se va disputa la Istanbul

Liga Campionilor din 2020, după cum UEFA a decis, se va disputa la Istanbul, pe arena „Ataturk”.

În cursă s-a mai aflat „Estadio da Luz” din Lisabona, arena pe care evoluează echipa Benfica Lisabona. „Ataturk” este supus unor lucrări de modernizare în prezent şi va avea o capacitate de 76.000 de locuri. Ultima finală organizată de oraşul Istanbul a fost în 2005, când Liverpool a revenit de la 3-0 şi a învins AC Milan la loviturile de departajare.

Portughezii se pot consola cu organizarea Supercupei Europei. Stadionul „Dragao” din Porto va găzdui partida dintre câştigătoarea Ligii Campionilor şi câştigătoarea Ligii Europa din 2020. De asemenea, ultimul act al Ligii Europa va avea loc la Gdansk, iar finala Ligii Campionilor la fotbal feminin se va disputa la Viena, pe arena echipei Austria Viena, fosta adversară a Astrei Giurgiu din grupele Ligii Europa.

Arena „Ataturk” este modernizată în vedere EURO 2024, dar turcii au profitat şi au obţinut organizarea unui alt eveniment major.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top