Connect with us
Rapid Bucuresti nu poate evolua in Liga 1. LPF va primi pe ACS Poli Timisoara in locul giulestenilor. Decizia este una definitiva.

Sport

Decizie finala: Rapid nu poate juca in Liga 1. Ce se va intampla cu clubul

Desi Comisia de Disciplina a FRF a constatat ca Rapid are licenta pentru Liga 1 si si-a castigat dreptul pe teren de a evolua in prima liga, LPF a hotarat ca echipa giulesteana nu poate sa joace pe prima scena a fotbalului romanesc. Motivul este starea de faliment in care se afla clubul alb-visiniu.

Surse citate de publicatiile sportive spun ca televiziunile nu mai sunt dispuse sa accepte inca o etapa incompleta si o stare de incertitudine legata de componenta Ligii 1, iar LPF nu vrea sa riste cu formatia giulesteana, care se afla intr-un impas financiar imens.

ACS Poli Timisoara va fi primita in Liga 1, in locul Rapidului. Informatia a fost confirmata de presedintele clubului baneatean, Ioan Miculas: „Am fost instiintati verbal, acum asteptam anuntul scris al LPF. Am fost anuntati ca suntem in Liga 1 şi vom juca duminica, de la ora 21:00, cu Dinamo. Nu intentionam sa cerem amanarea partidei, desi n-am putut, din cauza incertitudinii, sa completam lotul cu fotbalisti de nivelul Ligii 1. Avem tratative, dar n-am putut legitima pe nimeni”, a declarat acesta pentru ProSport.

Teoretic, aceasta decizie de excludere a clubului Rapid, in ciuda criteriilor indeplinite de formatia patronata de Valerii Moraru, da posibilitatea unui recurs sau o atacare la hotararii la TAS. Rapidul ar putea sa primeasca despagubiri de la Liga in cazul in care judecatorii Tribunalului de Arbitraj Sportiv ar constata ca decizia LPF a fost eronata.

Citeste si: Clubul Rapid Bucuresti a intrat in faliment

Totusi, situatia dramatica in care se afla echipa feroviara ii poate fi fatala. Cu datorii de circa 4.5 milioane de euro, aflat in faliment si fara jucatori sau staff tehnic, Rapid pare o formatie condamnata. Pe 24 de august, Curtea de Apel urmeaza sa judece contestatia la decizia de faliment, insa la modul in care se prezinta lucrurile in acest moment, doar o minune mai poate sa-i salveze pe giulesteni.

In cazul in care verdictul magistratilor bucuresteni va fi unul negativ, o varianta vehiculata tot mai des in randul fanilor rapidisti este construirea unui nou club, condus de suporteri, pe modelul ASU Poli Timisoara sau FC Arges 1953. Echipa ar urma sa evolueze in Liga a IV a sau a V a.

Ramane de vazut, insa, cum va alege patronul Valerii Moraru sa gestioneze situatia actuala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top