Doliu în lumea fotbalului! A murit marele Emil Lupulescu

27.11.2020
Doliu în lumea fotbalului! A murit marele Emil Lupulescu

Lumea fotbalului a înregistrat o nouă pierdere. Emil Lupulescu, unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria echipei Politehnica Iaşi, a decedat joi la vârsta de 74 de ani. Anunțul trist a fost făcut chiar de clubul la care a activat, pe site-ul oficial.

Emil Lupescu a plecat dintre noi

Moartea lui Emil Lupescu, marele fotbalist de la FC Politehnica Iaşi și antrenor, a fost anunțată chiar de clubul sportiv. Reprezentanții au transmis un mesaj emoționant pentru cel care a rămas în istorie pentru rezultatele sale sportive și a adus condoleanțe familieimarelui sportiv.

„Clubul nostru deplânge trecerea în neființă a fostului mare fotbalist, antrenor și conducător al Politehnicii, Emil Lupulescu. CSM Politehnica Iași transmite condoleanțe și își exprimă compasiunea față de familia îndoliată.”, a scris clubul pe Instagram.

Emil Lupulescu, în vârstă de 74 de ani, s-a infectat cu Covid-19 înainte de a înceta din viață. Din acest motiv, starea lui de sănătate s-a agravat, având în vedere că suferea și de alte patologii. A suferit o hemoragie internă în urmă cu câteva zile și a fost internat în spital în stare gravă, dar medicii nu l-au putut salva, deși au făcut toate eforturile posibile.

Emil Lupulescu a fost numit „Căţeaua” de către suporteri. La FC Politehnica Iași a jucat în perioada 1964-1972. Despre el se spune că a  fost printre cei mai buni marcatori ai campionatului în sezonul 1968-1969.

În ultimii ani, Lupulescu a fost observator al Asociaţiei Judeţene de Fotbal (AJF), fiind delegat la meciurile din Liga a IV-a şi a V-a. A format nenumărate generaţii de juniori la Liceul cu Program Sportiv unde a fost profesor. Mai mult, a fost și conducător şi antrenor al Politehnicii Iaşi.