Sport
Doliu în sportul românesc! A murit Ion Șerban, fost președinte al Federației Române de Box
Este doliu în sportul românesc. S-a stins Ion Șerban, fostul președinte al Federației Române de Box. Fostul mare sportiv al României avea 71 de ani. Anunțul trecerii lui în neființă a fost făcut pe site-ul oficial al Federației. Înmormântarea va avea loc marți, 17 noiembrie, în Cimitirul Central din Constanța.
Doliu în sportul românesc
S-a stins Ion Șerban, fostul președinte al Federației Române de Box. Avea 71 de ani și a lăsat un gol în inimile colegilor lui din sport, dar mai ales pentru familia care a rămas în urmă. Federația a anunțat trecerea sa în neființă, printr-un mesaj de condoleanțe postat pe site-ul oficial.
Ion Șerban va fi înmormântat astăzi în Cimitirul Central din Constanța.
„De numele lui Şerban se leagă aproape toate ultimele mari performanţe ale ‘nobilei arte româneşti’ de după revoluţie. Forţa României în boxul mondial de după ’90 nu se datora numai pugiliştilor de top pe care îi avea, de la Vaştag, Doroftei, Marian şi Dorel Simion, la Bute, Adrian Diaconu şi mulţi, mulţi alţii, ci şi lui Ion Şerban. Sub conducerea acestuia, pugiliştii români nu s-au temut de arbitraje ostile în marile competiţii internaţionale şi nici nu au avut griji legate de faptul că munca lor nu va fi apreciată financiar aşa cum se cuvine”, este comunicatul transmis de Federația Română de Box.
Ion Șerban a fost preşedinte al federației de specialitate între anii 1993-2000. Potrivit ProSport, boxul românesc a avut atunci cele mai bune rezultate din istorie.
Vârful a fost atins la Campionatele Mondiale de la Houston din 1999, când România a bifat 7 medalii (2 aur, 1 argint și 4 bronz). La număr de medalii, tricolorii au depășit SUA (4) și Cuba (5).
Comentatorul sportiv Adrian Fetecău, i-a dedicat un text, în urmă cu 9 ani, text apărut într-una din cărțile sale pe care le-a publicat de-a lungul timpului.
Şerban s-a implicat din toate punctele de vedere pentru ca boxul nostru amator să ajungă, la un moment dat, să se bată de la egal la egal cu marile forţe ale acestui sport, Cuba şi Rusia! Mai întâi, a băgat mâna adânc în buzunarul propriu pentru a le asigura pugiliştilor de top condiţii de pregătire tot “de top”, după care le-a fixat niste premii (financiare) deosebite pentru fiecare medalie cucerită.