Connect with us
Doliu în lumea sportului! Și-a făcut meseria până în ultima clipă de viață

Sport

Doliu în lumea sportului! Și-a făcut meseria până în ultima clipă de viață

Lumea sportivă este în doliu! Un alt om important a plecat dintre noi, la vârsta de 74 de ani. Este vorba despre celebrul caiacist polonez Aleksander Doba, care a înregistrat o mulțime de realizări de-a lungul carierei sale, pentru care a devenit și cunoscut în toată lumea.

A murit Aleksander Doba

Aleksander Doba a fost un caiacist celebru, care a avut multe realizări importante de-a lungul vieții sale. El a devenit faimos pentru că a traversat Atlanticul de trei ori singur, ultima dată în urmă cu patru ani.

Anunțul morții sale a fost făcut chiar pe pagina lui de Facebook. Sportivul a murit la 22 februarie, așa cum au anunțat apropiații. Familia sa a mărturisit că acesta a murit la scurt timp după ce a urcat pe Kilimanjaro, aceasta fiind una dintre cele mai mari dorințe, pe care le-a transformat în realitate.

„Cu regret profund vă informăm că marele caiacist Aleksander Doba a încetat din viaţă pe 22 februarie. A murit aşa cum moare un călător, atingând cel mai înalt vârf al Africii – Kilimanjaro, făcându-şi visele să devină realitate”, a scris familia sa pe pagina sa oficială de Facebook.

Cu puţin timp înainte de coborâre, el şi-a pierdut cunoştinţa şi nu şi-a mai recăpătat-o, deși medicii au depus efortul de a-l salva și l-au resuscitat timp îndelungat.

Celebrul sportiv era un iginer ieșit la pensie, care a avut o mare pasiune pentru lucrurile riscante. El era ușor de recunoscut, cu barba sa albă, lungă și privirea caldă, dar, totodată, care emana o energie și o ambiție de nedescris.

Cel mai curajos sportiv

Aleksander Doba  a devenit celebru după ce a traversat singur şi fără asistenţă Atlanticul de trei ori.

Prima traversare l-a condus de la Dakar la Acarau, în Brazilia, între octombrie 2010 şi februarie 2011, iar a doua de la Lisabona la Port Canaveral, în Florida, între octombrie 2013 şi aprilie 2014.

În timpul celui de-al treilea periplu, care l-a dus de pe coasta de est a Statelor Unite până pe coastele franceze, Doba a parcurs prin forţa braţelor 6.680 de kilometri în 111 zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top