Știri
Doliu în țara noastră! A murit un mare om de cultură
România a mai pierdut încă un om important! În ultima vreme, tot mai multe talente ale țării noastre au plecat dintre noi. Printre ele se numără și Gigi Căpăţână, un mare om de cultură al acestor vremuri, fost director al celor mai cunoscute posturi de radio de vacanță, de la mare.
Gigi Căpățână, răpus de o boală crudă
Gigi Căpățânăa a plecat dintre noi la vârsta de 72 de ani. Deși ajunsese la o vârsta onorabilă, marele om de cultură era plin de viață și dornic să muncească, să facă ceea ce îi place, deși purta o luptă grea cu boala care l-a răpus înainte de vreme,
Anunțul morții sale a fost făcut de redacția revistei Manifest Românește, care anunță cu întristare că omul de cultură Gheorghe Căpățână, cunoscut în lumea spectacolului ca George Eugen Doinaru, a trecut în neființă vineri, 19 februarie, după ce a luptat mai mult timp cu o boală nemiloasă.
Gheorghe Căpăţână a fost absolvent al Facultăţii d e Filologie din cadrul Universităţii Bucureşti. El a fost director al Casei de Cultură din Constanţa înainte de Revoluţie, a dat naștere și a condus Cenaclul Ev eniment, iar ulterior a condus posturile Radio Neptun şi Radio Costineşti,care s-au bucurat de mare succes de-a lungul anilor, în special în sezonul estival, când erau ascultate de o mulțime de turiști veniși din toate părțile țării și nu numai.
Gheorghe Căpățână, formator de talente
El s-a implicat activ în formarea multora dintre talentele din țara noastră, precum zeci de muzicieni, jurnalişti, tehnicieni. Deși și-a lăsat amprenta asupra multor oameni și a fost un adevărat iubitor de cultuă, era un om modest, care niciodată nu-și recunoștea meritele și spunea despre el că este doar un „anonim săpător de fântâni”.
„În ultimii ani, Gheorghe Căpăţână a făcut parte din Senatul Manifest Româneşte, a semnat câte un articol în primele patru numere ale revistei şi a realizat conceptul general şi regia tehnică a evenimentelor noastre de lansare.
Din păcate, iniţiativele promovate de redacţia noastră pe lângă fosta administraţie locală şi cea judeţeană din Constanţa pentru recunoaşterea meritelor lui s-au lovit de ignoranţa foştilor decidenţi, care au preferat să păstreze vechiul Tomis într-o zonă a aculturalului, cu desăvârşire sordidă.
În onoarea marelui nostru prieten, vom prezenta în zilele care urmează câte un material care să ni-l amintească.
Dumnezeu să îl ierte şi să îl odihnească!”, se arată într-un anunț publicat luni pe pagina de Facebook a Revistei Manifest Româneşte.