Categorii Sport

FCSB – Dinamo București. Istoria confruntărilor dintre cele două mari echipe

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul complet al meciurilor din etapa a6-a în Liga I. Astfel, meciul FCSB – Dinamo București va avea loc miercuri, ora 21.00, iar HUFF va face live video pe tot parcursul acestuia. Cele două mari echipe s-au întâlnit de mai multe ori pe teren de-a lungul timpului și au scris istorie prin confruntările lor.

Prima confruntare FCSB – Dinamo București

Prima confruntare FCSB – Dinamo București a avut loc în urmă cu 17 an, pe data de 23 martie 2003. Ambele mari echipe de acum se aflau departe de prima poziție a clasamentului: FCSB era pe locul al treilea, cu 30 de puncte, în timp ce Dinamo ocupa poziția a patra, cu 29 de puncte, lider fiind Rapid, cu 41 de puncte, obținute după 18 runde.

Partida FCSB – Dinamo București de acum aproape două decenii a fost câștigată de cea dintâi echipă, antrenată atunci de Victor Pițurcă, primul care a câștigat Derby de România pentru FCSB! Victoria a fost obținută cu un scor de 4-2 pentru ros-albaștrii. După acea pierdere, Dinamo ajunsese la patru înfrângeri consecutive.

Pe 18 septembrie 2005 a avut loc unul dintre cele mai puternice meciuri FCSB – Dinamo București, care a rămas în istorie ca o confruntare marcantă a fotbalului românesc. Acela a fost al 113-lea duel al celor două echipe ce ocupau primele locuri în clasament la acea perioadă și veneau dintr-o activitatea înfloritoare. Steaua era neînvinsă după primele 5 etape, în timp ce Dinamo avea o singură înfrângere (cu Farul), dar și o medie impresionată de 3 goluri pe meci. Meciul s-a terminat egal, 2-2.

Cel de-al 151-lea derby al fotbalului românesc FCSB – Dinamo București a avut loc la 4 noiembrie 2012 pe Arena Națională. Acesta a fost câștigat de FCSB cu un scor de 3-1 care a creat controverse. Aceea fusese a patra victorie la rând obținută în fața rivalei de moarte, incluzând aici și finala Cupei României din vara 2011.

Derby-ul de pe Național Arena de pe 27 martie 2014 a rămas în istorie, fiind primul după 1990 când au fost marcate 7 goluri. De altfel, Steaua nu mai reușise de 16 ani să înscris 5 goluri în poarta lui Dinamo; ultima dată se întamplase pe Ghencea, cand a fost obținut un scor de 5-0. Astfel, meciul s-a încheiat cu 5-2 pentru alb-albaștrii.

Ultima întâlnire FCSB – Dinamo București a avut loc la data de 16 februarie 2020. A fost partida cu numărul 175 dintre cele două echipe și s-a jucat pe Arena Națională. Meciul a fost câștigat de dinamoviști, cu un scor de 2-1.

Share
Scris de
Andreea Oprea

Acest site foloseste cookies.

Read More