Connect with us
FCSB - Dinamo București. Istoria confruntărilor dintre cele două mari echipe

Sport

FCSB – Dinamo București. Istoria confruntărilor dintre cele două mari echipe

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul complet al meciurilor din etapa a6-a în Liga I. Astfel, meciul FCSB – Dinamo București va avea loc miercuri, ora 21.00, iar HUFF va face live video pe tot parcursul acestuia. Cele două mari echipe s-au întâlnit de mai multe ori pe teren de-a lungul timpului și au scris istorie prin confruntările lor.

Prima confruntare FCSB – Dinamo București

Prima confruntare FCSB – Dinamo București a avut loc în urmă cu 17 an, pe data de 23 martie 2003. Ambele mari echipe de acum se aflau departe de prima poziție a clasamentului: FCSB era pe locul al treilea, cu 30 de puncte, în timp ce Dinamo ocupa poziția a patra, cu 29 de puncte, lider fiind Rapid, cu 41 de puncte, obținute după 18 runde.

Partida FCSB – Dinamo București de acum aproape două decenii a fost câștigată de cea dintâi echipă, antrenată atunci de Victor Pițurcă, primul care a câștigat Derby de România pentru FCSB! Victoria a fost obținută cu un scor de 4-2 pentru ros-albaștrii. După acea pierdere, Dinamo ajunsese la patru înfrângeri consecutive.

Pe 18 septembrie 2005 a avut loc unul dintre cele mai puternice meciuri FCSB – Dinamo București, care a rămas în istorie ca o confruntare marcantă a fotbalului românesc. Acela a fost al 113-lea duel al celor două echipe ce ocupau primele locuri în clasament la acea perioadă și veneau dintr-o activitatea înfloritoare. Steaua era neînvinsă după primele 5 etape, în timp ce Dinamo avea o singură înfrângere (cu Farul), dar și o medie impresionată de 3 goluri pe meci. Meciul s-a terminat egal, 2-2.

Cel de-al 151-lea derby al fotbalului românesc FCSB – Dinamo București a avut loc la 4 noiembrie 2012 pe Arena Națională. Acesta a fost câștigat de FCSB cu un scor de 3-1 care a creat controverse. Aceea fusese a patra victorie la rând obținută în fața rivalei de moarte, incluzând aici și finala Cupei României din vara 2011.

Derby-ul de pe Național Arena de pe 27 martie 2014 a rămas în istorie, fiind primul după 1990 când au fost marcate 7 goluri. De altfel, Steaua nu mai reușise de 16 ani să înscris 5 goluri în poarta lui Dinamo; ultima dată se întamplase pe Ghencea, cand a fost obținut un scor de 5-0. Astfel, meciul s-a încheiat cu 5-2 pentru alb-albaștrii.

Ultima întâlnire FCSB – Dinamo București a avut loc la data de 16 februarie 2020. A fost partida cu numărul 175 dintre cele două echipe și s-a jucat pe Arena Națională. Meciul a fost câștigat de dinamoviști, cu un scor de 2-1.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top