Connect with us
Fosta gimnastă Sabrina Vega i-a dat în judecată pe antrenorii Bela și Martha Karolyi

Sport

Fosta gimnastă Sabrina Vega i-a dat în judecată pe antrenorii Bela și Martha Karolyi

Bela și Martha Karolyi au fost dați în judecată de către Sabrina Vega și îi acuză că nu au protejat-o împotriva fostului medic Larry Nassar, condamnat pentru mai multe agresiuni sexuale.

Sabrina Vega l-a acţionat în instanţă şi pe Nassar, precum şi USA Gymnastics – Federaţia americană de gimnastică – şi Comitetul olimpic american (USOC), afirmând că fostul medic al echipei SUA a abuzat-o de sute ori începând de la vârsta de 12 ani.

În vârstă de 22 de ani, tânăra a precizat că multe dintre fapte s-au produs pe când ea se afla la ranch-ul texan al soţilor Karolyi, care servea drept centru de antrenament pentru lotul Statelor Unite.

„Am suferit pentru a putea depăşi efectele abuzurilor repetate la care am fost supusă”, se arată într-un comunicat.

„USA Gymnastics, USOC şi familia Karolyi nu m-au protejat nici pe mine şi nici pe celelalte sportive care s-au aflat în grija lor, iar eu cred că ei ar trebui să fie consideraţi responsabili„.

Citește și: CUTREMUR în gimnastică! O campioană din România face mărturisiri îngrozitoare

Sportiva a cerut în faţa unui tribunal texan despăgubiri de peste un milion de dolari.

Soţii Karolyi, care au fugit din România la începutul anilor ’80, au declarat recent pentru postul de televiziune NBC că nu erau la curent cu acţiunile fostului medic Larry Nassar.

„Toată această afacere a fost pentru noi ca o explozie, ca o bombă care a explodat„, a declarat Bela Karolyi.

„Ceea ce s-a întâmplat a fost oribil, fie că sunt gimnaste cunoscute sau nu, iar orice copil abuzat de Nassar reprezintă o crimă. Este foarte trist”, a spus la rândul ei, cu regret, soţia antrenorului.

Citește și: Campioana la gimanstică, McKayla Maroney, spune că a fost molestată de sute de ori de medicul Larry Nassar

După cum se cunoaşte, fostul medic sportiv Larry Nassar îşi va sfârşi zilele în închisoare, primind o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.

Mai multe gimnaste celebre îl acuză pe fostul medic

Procesele care i-au fost intentate lui Nassar (54 ani) au zguduit lumea gimnasticii şi a sportului american, antrenând plecarea mai multor responsabili ai federaţiei, care i-au permis acestuia să abuzeze tinerele gimnaste atât de multă vreme, în ciuda numeroaselor plângeri primite.

Lassar Nassar a activat în perioada 1994-2016 în cadrul Federaţiei americane de gimnastică, al Comitetului Olimpic (USOC) şi al Universităţii de stat din Michigan.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top