Connect with us

Știri

Doliu în lumea fotbalului! Antrenorul Emiliano Mondanico s-a stins din viață

Antrenorul italian Emiliano Mondonico, care a pregătit în cursul carierei sale echipe de fotbal ca Atalanta Bergamo, Torino, Napoli şi Fiorentina, a încetat din viaţă joi, la Milano, la vârsta de 71 ani. Familia acestui a făcut anunțul dureros, într-un mesaj publicat pe Facebook.

Mondonico şi-a început cariera de fotbalist în 1966, la Cremonese, evoluând în Serie A la Torino, între 1968 şi 1970, iar apoi la Atalanta, în cursul sezonului 1971-1972.

După ce a agăţat ghetele în cui, în 1979, el şi-a început cariera de antrenor în acelaşi an, la Cremonese, club cu care a reuşit în 1984 o promovare istorică în Serie A, liga de elită în care gruparea din nordul Italiei nu mai evoluase de 54 ani.

În 1987 a semnat cu Atalanta, cu care a reuşit o altă promovare în prima ligă, fiind totodată protagonistul unui parcurs excelent în Cupa Cupelor ediţia 1987/1988. În care a atins faza semifinalelor, echipa din Bergamo fiind învinsă de belgienii de la FC Malines, care au câştigat ulterior trofeul.

Emiliano Mondonico a cucerit Cupa Italiei în anul 1993

Mondonico a pregătit-o începând din 1990 pe FC Torino, pe care a condus-o până în finala Cupei UEFA în 1992, pierdută în faţa olandezilor de la Ajax Amsterdam. În anul următor, el a cucerit Cupa Italiei cu formaţia „granata”, după o finală cu AS Roma.

În 2011, reputatul tehnician italian şi-a întrerupt activitatea la Albinoleffe, din cauza unei maladii grave. A revenit pe banca tehnică timp de câteva luni, în 2012. Atunci a pregătit formaţia Novara în Serie A, înainte de a pune capăt carierei de antrenor.

În ultimii ani, Emiliano Mondonico a lucrat pentru postul de televiziune Rai, în diferite programe de informaţii sportive.

CITEȘTE ȘI:

Doliu în fotbalul românesc. Cel mai valoros portar a încetat din viaţă

Doliu în lumea fotbalului românesc. A murit Nicolae Tilihoi, o legendă a echipei U Craiova

Doliu în lumea fotbalului! Un jucător a murit pe teren, după ce a fost lovit cu mingea în piept – VIDEO

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top