Connect with us
Gigi Becali, suspendat și amendat. Este acuzat de discriminare și rasism

Sport

Gigi Becali, suspendat și amendat. Este acuzat de discriminare și rasism

Gigi Becali este o personalitate a fotbalului, dar și un personaj excentric, ce atrage atenția prin felul său de a fi. Latifundiarul a reușit să intre din nou într-un scandal de proporții, după ce a declarat că femeile nu ar trebui să joace fotbal. Astfel, a fost acuzat, printre altele, de discriminare și rasism, fiind suspendat pe o perioadă de 4 luni și amendat cu suma de 65.000 de lei. FRF a fost cea care l-a reclamat pe patron.

Gigi Becali, suspendat și amendat. Este acuzat de discriminare și rasism

FRF a fost cea care l-a reclamat pe Gigi Becali în temeiul articolului 54 din Regulamentul Disciplinar, care face referire la rasism, xenofobie, discriminare și denigrare. Gigi Becali a fost împotriva deciziei FRF ca fiecare club din Liga 1 să înființeze echipe de fotbal feminin, susținând că femeile nu ar trebui să practice acest sport. Astfel, a primit o amendă de 65.000 de lei, a fost suspendat pentru 4 luni, iar FCSB a primit o penalitate de 10.000 de lei.

Totuşi, ulterior, el a declarat că va sponsoriza cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin, având în vedere că din sezonul 2021-2022, toate echipele de fotbal din România vor fi nevoite să aibă şi formaţii de fotbal feminin, pentru a putea evolua pe prima scenă a fotbalului românesc.

Gigi Becali a explicat de ce nu este de acord cu fotbalul feminin, declarând că o femeie este mult prea sensibilă și ar risca mult, având în vedere că acest sport implică și accidente. De altfel, el a mărturisit că nu poate accepta bani care să vină de la o astfel de echipă, deoarece ar fi împotriva legilor creștinești, declarând că nu va accepta nicio sumă în acest sens.

Gigi Becali a spus că nu are nimic împotriva femeilor care practică sportul, folosind-o drept exemplu pe cunoscuta Simona Halep. Finanțatorul FCSB a mai spus că, spre deosebire de fotbal, în tenis, sportivele nu sunt la fel de expuse la accidentări.

„Nu vreau bani de la femei. Dacă îmi dai un miliard de la fotbal feminin, eu nu îi iau. Vă dau cuvântul de onoare, chiar dacă sunt omul interesului. Eu vreau bani, dar dacă banii ăia nu se potrivesc cu ce scrie în Sfânta Scriptură, nu îi iau.”, explica Gigi Becali.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top