Connect with us
Incidente la Steaua - Rapid: Jandarmeria a aplicat sancțiuni drastice după bătaia din tribune

Sport

Incidente la Steaua – Rapid: Jandarmeria a aplicat sancțiuni drastice după bătaia din tribune

Jandarmeria Capitalei a aplicat 77 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 42.480 de lei în urma incidentelor provocate de o parte a suporterilor prezenţi, sâmbătă seara, pe Arena Naţională la meciul de fotbal din Liga a IV a, dintre CSA Steaua şi Academia Rapid.

Potrivit Jandarmeriei, sancţiunile au fost aplicate pentru participarea şi provocarea de scandal, pătrunderea pe suprafaţa de joc sau injurii şi săvârşirea de acte şi gesturi obscene.

Totodată, precizează sursa citată, 57 de persoane au primit sancţiunea complementară de interzicere a accesului la competiţii sportive pe o perioada de şase luni sau 1 an (25- un an, 32 – şase luni).

Au fost constatate şi 11 fapte de natură penală, autorilor acestora fiindu-le întocmite actele de sesizare a organelor competente.

„Organizatorul jocului sportiv şi societatea privată de securitate au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 5.000 de lei fiecare, pentru nerespectarea obligaţiilor ce le revin conform legii privind asigurarea condiţiilor de siguranţă a spectatorilor”, adaugă sursa amintită.

Meciul de pe Arena Naţională a fost întrerupt în mai multe rânduri. Prima oară în debutul partidei, pentru un minut, din cauza fumigenelor şi artificiilor aruncate pe gazon de galeria rapidistă. Apoi, în minutul 25 arbitrul a oprit jocul din cauza violenţelor din tribune produse de membrii celor două galerii.

Aproximativ 20 de reprezentanţi ai galeriei CSA Steaua au încercat să ajungă până la galeria adversă din peluza opusă. Suporterii rapidişti au ripostat şi au avut loc ciocniri violente pe primele rânduri ale tribunei a II-a.

Pentru calmarea violenţelor, jandarmii au folosit gaze lacrimogene şi o parte dintre reprezentanţii galeriei CSA Steaua a părăsit partea inferioară a Peluzei Sud. În timpul incidentelor mai mulţi fani ai celor două echipe au fost reţinuţi de forţele de ordine.

De asemenea, după golul 3 înscris de Academia Rapid, un suporter rapidist a intrat pe teren şi a provocat galeria adversă. Chiar dacă nu au mai avut loc agresiuni, jandarmii au folosit din nou gaze lacrimogene pentru a-i împiedica pe suporterii stelişti să pătrundă pe teren.

Explicația galeriei steliste pentru incidentele de la Steaua – Rapid

În direct la Digi Sport, Adi Păcurar, unul dintre liderii peluzei roș-albastre, a mărturisit că incidentele au pornit de la un banner al suporterilor FCSB-iști infiltrați la meci și că nu au avut nimic cu rapidiștii.

„Toți suporterii au făcut parte din Peluza Sud. Totul a început în momentul în care, la Tribuna a 2-a, s-a afișat bannerul «FCSB = Steaua».

Noi am spus la începutul meciului, la ședința tehnică, că există acest risc ca suporterii FCSB-iști să afișeze anumite mesaje. Noi nu aveam probleme cu suporterii rapidiști…

Nu a fost normal, dar am prevăzut asta și am rugat firma de pază și Jandarmeria să controleze bine pentru a nu exista aceste probleme. În acele momente, totul s-a petrecut prea rapid pentru a putea lua legătura cu jandarmii prezenți în stadion.

Nu este treaba noastră să-i identificăm pe cei care au decis să se ia la bătaie, Jandarmeria și-a făcut treaba. Niciun reprezentant al asociației noastre nu a ajuns la Tribuna a 2-a.

Și al doilea incident a fost tot din cauza firmei de pază, care a scăpat de sub control un suporter rapidist, care a ajuns în fața peluzei noastre. La ședința tehnică s-a discutat despre acea structură, acea scară, și toată lumea a fost de acord.

Intervenția jandarmeriei a fost total nereușită la Tribuna a 2-a. Foarte mulți copii și foarte multe gaze lacrimogene. Noi am văzut meciul ca pe o adevărată sărbătoare.

La Tribuna a 2-a stăteau prietenele noastre, soțiile și copiii, inclusiv copilul meu, nimeni nu avea vreun interes să existe incidente în acea zonă. Repet, pentru noi nu au fost o problemă suporterii rapidiști”, a declarat Adi Păcurar, în cadrul emisunii „Fotbal Club”, la Digi Sport.

Vezi și: Steaua – Rapid SCOR final 1-3. Rezumat video

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top