Connect with us
Înotător român calificat la Jocurile Olimpice din 2021, depistat cu noul virus

Sport

Înotător român calificat la Jocurile Olimpice din 2021, depistat cu noul virus

Un înotător român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021 a fost depistat pozitiv cu noul virus. Este vorba despre Robert Glință, care a făcut anunțul pe pagina personală de Instagram. Sportivul spună că imediat cum a primit rezultatul testului, a intrat în izolare.

Înotător român infectat cu noul virus

Robert Glință, înotătorul român al momentului, a declarat că a fost depistat pozitiv cu noul virus. Sportivul a intrat imediat în izolare. El a fost testat pozitiv la Budapesta, acolo unde se afla la concursul International Swimming League. Imediat cum a primit rezultatul testului, Robert Glință s-a retras din concurs. El a spus că îi pare foarte rău, însă asta este realitatea.

„Ei bine, în timp ce a fi pozitiv poate fi un lucru bun în multe aspecte din viaţă, testarea pozitivă pentru Covid-19 cu siguranţă nu este! Întrucât acest lucru mi s-a întâmplat mie, aici, la Budapesta. Pentru că există proceduri stricte de testare pentru ISL, îmi pare foarte rău, dar trebuie să anunţ că nu voi concura pentru @iron_isl în primul nostru meci din @iswimleague, în această seară”, a declarat sportivul.

Glință are 23 de ani și a fost medaliat cu cu argint la Campionatele Europene de la Glasgow, în 2018, în proba de 50 de metri spate.

Înotătorul român a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, care se vor disputa în perioada 23 iulie-8 august.

„Siguranţa este pe primul loc aici pentru mine şi restul ISL şi există protocoale medicale foarte stricte, care sunt foarte bine puse în aplicare şi le respect pe deplin pentru a reveni în cea mai sănătoasă manieră alături de echipă. Pentru moment, îi voi susţine pe coechipierii mei din izolare şi îi voi privi de pe laptop cum evoluează”, a mai scris Robert Glință, pe Instagram.

Cine este Robert Glință

Primul sport pe care l-a practicat Robert Glință a fost karate, după care a început să facă natație, la CSM Pitești. În 2015 s-a transferat la CSU Cluj.

A fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro. Rezultatele complete la această importantă competiție au fost: locul 8, în proba de 100m spate, cu timpul de 53 de secunde și 50 de sutimi (în semifinale – 54:34 – nou record național al României) și locul 18, în proba de 200m spate, cu timpul de 1 minut, 57 de secunde și 91 de sutimi.

Din toamna anului 2016 este student la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. În luna martie a anului 2017, a semnat cu Dinamo București.

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top