Sport

Înotător român calificat la Jocurile Olimpice din 2021, depistat cu noul virus

Un înotător român calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021 a fost depistat pozitiv cu noul virus. Este vorba despre Robert Glință, care a făcut anunțul pe pagina personală de Instagram. Sportivul spună că imediat cum a primit rezultatul testului, a intrat în izolare.

Înotător român infectat cu noul virus

Robert Glință, înotătorul român al momentului, a declarat că a fost depistat pozitiv cu noul virus. Sportivul a intrat imediat în izolare. El a fost testat pozitiv la Budapesta, acolo unde se afla la concursul International Swimming League. Imediat cum a primit rezultatul testului, Robert Glință s-a retras din concurs. El a spus că îi pare foarte rău, însă asta este realitatea.

„Ei bine, în timp ce a fi pozitiv poate fi un lucru bun în multe aspecte din viaţă, testarea pozitivă pentru Covid-19 cu siguranţă nu este! Întrucât acest lucru mi s-a întâmplat mie, aici, la Budapesta. Pentru că există proceduri stricte de testare pentru ISL, îmi pare foarte rău, dar trebuie să anunţ că nu voi concura pentru @iron_isl în primul nostru meci din @iswimleague, în această seară”, a declarat sportivul.

Glință are 23 de ani și a fost medaliat cu cu argint la Campionatele Europene de la Glasgow, în 2018, în proba de 50 de metri spate.

Înotătorul român a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2021, care se vor disputa în perioada 23 iulie-8 august.

„Siguranţa este pe primul loc aici pentru mine şi restul ISL şi există protocoale medicale foarte stricte, care sunt foarte bine puse în aplicare şi le respect pe deplin pentru a reveni în cea mai sănătoasă manieră alături de echipă. Pentru moment, îi voi susţine pe coechipierii mei din izolare şi îi voi privi de pe laptop cum evoluează”, a mai scris Robert Glință, pe Instagram.

Cine este Robert Glință

Primul sport pe care l-a practicat Robert Glință a fost karate, după care a început să facă natație, la CSM Pitești. În 2015 s-a transferat la CSU Cluj.

A fost singurul înotător român care a ajuns în faza finalelor la Jocurile Olimpice de vară din 2016 de la Rio de Janeiro. Rezultatele complete la această importantă competiție au fost: locul 8, în proba de 100m spate, cu timpul de 53 de secunde și 50 de sutimi (în semifinale – 54:34 – nou record național al României) și locul 18, în proba de 200m spate, cu timpul de 1 minut, 57 de secunde și 91 de sutimi.

Din toamna anului 2016 este student la Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației. În luna martie a anului 2017, a semnat cu Dinamo București.

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More