Connect with us
Jean Pădureanu s-a stins din viață în această dimineață, pe patul Spitalului de Oncologie Bistrița. Decesul vine după o lungă suferință.

Sport

Jean Pădureanu – Biografie – Cine a fost „Lordul” fotbalului românesc?

Jean Pădureanu s-a stins din viață în această dimineață, pe patul Spitalului de Oncologie Bistrița. Decesul vine după o lungă suferință. În ultimii ani, legendarul președinte al Gloriei Bistrița a dus o luptă crâncenă cu boala, pe care în final a pierdut-o.

Jean Pădureanu – 66 de ani dedicați fotbalului

Jean Pădureanu a dedicat mai bine de jumătate din viață sportului pe care l-a iubit atât de mult. În 1950 el debuta în campionatul orășenesc pentru echipa Universitatea Craiova. Opt ani mai târziu el ajungea la Gloria Bistrița, club la care avea să-și petreacă următorii 58 de ani, mai întâi ca jucător și apoi ca președinte.

Fotbalul i-a luat și i-a dat, în egală măsură lui Jean Pădureanu. Sub conducerea sa, Gloria Bistrița a bifat importante performanțe în competițiile continentale. În 2007, echipa lui Pădureanu ajungea în finala Cupei Intertoto (competiție care nu mai există acum). Totuși, afacerile necurate orchestrate de „Lord” i-au adus și o condamnare de 3 ani și 4 luni în „Dosarul Transferurilor”. În 2014, Jean Pădureanu și alți 6 oameni de fotbal primeau sentința definitivă.

Ultima parte a vieții lui Jean Pădureanu a fost caracterizată de grave probleme de sănătate. Suferind de cancer, Alzheimer, diabet și probleme cardiace, „Tata Jean” a fost eliberat condiționat în vara lui 2015.

Citește și: Soția lui Daniel Prodan, scrisoare emoționantă la o zi după înmormântare

Moartea lui Jean Pădureanu, la vârsta de 80 de ani, conchide cea mai longevivă carieră din istoria fotbalului românesc. Decesul său îndoliază și mai tare o lume a fotbalului care încă plânge pierderea marelui fotbalist Daniel „Didi” Prodan, care a încetat din viață pe 16 noiembrie 2016.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top