Connect with us
Program Jocurile Olimpice 2016. Ce romani evolueaza astazi

Sport

Jocurile Olimpice: Albert Saritov aduce ultima medalie pentru Romania

Program Jocurile Olimpice 2016. Sportivii romani vor evolua duminica, in ultima zi a Jocurilor Olimpice de vara de la Rio de Janeiro, la atletism si lupte libere. Delegatia Romaniei asteapta o ultima medalie, ar fi a cincea, de la luptatorul Albert Saritov (foto), un cecen naturalizat.

UPDATE, 21.00: Albert Saritov a cucerit bronzul la lupte libere, aducand ultima medalie pentru Romania. Tara noastra a strans cinci medalii la Olimpiada: un aur, un argint si trei bronzuri.

Citeste si: Steaua – Dinamo SCOR 1-1. Un meci agresiv

Citeste si: Gheorghe Visu a primit premiul pentru cel mai bun actor

Programul sportivilor romani:

Lupte libere: Albert Saritov (cat.97kg) 14:30- calificari si recalificari (Carioca Arena 2, Barra)
Atletism: Nicolae Soare (maraton) 15:30- finala (Sambodromo & Olympic Stadium)
Atletism Marius Ionescu (maraton) 15:30- finala (Sambodromo & Olympic Stadium)
Lupte libere Albert Saritov (cat.97 kg) 20:25- finala (Carioca Arena 2, Barra)
Ceremonia de inchidere 2:00 (Macaracana)

De asemenea, delegatia Romaniei a stabilit ca scrimera Simona Pop, componenta a echipei de spada care a cucerit titlul olimpic la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, sa poarte drapelul Romaniei la ceremonia de inchidere de duminica.

In varsta de 27 de ani, Simona Pop este de cativa ani una dintre componentele de baza ale echipei de spada. Ea are in palmares doua titluri europene cu echipa, in 2014 la Strasbourg si in 2015 la Montreux, plus inca doua medalii continentale, argint cu echipa in 2013 la Zagreb si bronz la individual in 2015 la Montreaux, la care se adauga doua medalii mondiale, argint in 2015 la Moscova si bronz in 2013 la Budapesta.

Ceremonia de inchidere va avea loc duminica noaptea spre luni dimineata (ora 02,00, in Romania), pe stadionul Maracana. ”Evenimentul se anunta unul spectaculos, organizatorii promitand o petrecere de neuitat, inspirata de carnavalul brazilian cu dans si muzica. Invitatul de seama al organizatorilor este starul norvegian Kygo, producator, compozitor si DJ”, precizeaza COSR.

„Asa cum s-a intamplat la fiecare editie a Jocurilor Olimpice, pentru a fi portdrapel au fost nominalizati sportivii care au obtinut cele mai bune performante de-a lungul competitiei”, precizeaza COSR.

Inaintea ultimei zile de competitii, Romania a cucerit la JO 2016 patru medalii: aurul echipei feminine de spada, argintul obtinut de tenismenii Florin Mergea si Horia Tecau la dublu masculin, bronzul luat de Gabriel Sincraian la haltere (cat. 85 kg) si cel cucerit de canotoarele de la 8+1. Romania a participat cu o echipa de 96 de sportivi si 7 rezerve, la 15 discipline sportive, iar portdrapel la ceremonia de deschidere a fost gimnasta Catalina Ponor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Sport

To Top