Connect with us

Sport

Lance Armstrong refuză invitația la Turul ciclist al Flandrei! Ce motiv a invocat

Americanul Lance Armstrong, invitat de organizatorii Turului ciclist al Flandrei duminică, nu va asista la clasica flamandă, invocând „motive familiale”, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Fostul ciclist, suspendat pe viaţă pentru dopaj, urma să fie invitatul vedetă la un eveniment care adună oameni de afaceri, vineri, înainte de a asista la cursa de duminică.

”Mi-ar fi plăcut să vin în Belgia pentru Turul Flandrei şi regret că motive familiale mă împiedică să fiu acolo pentru a aprecia ceea ce va fi fără îndoială o zi excitantă”, a scris Lance Armstrong.

”Familia mea e pe primul loc şi trebuie să fiu alături de ei pentru moment. Voi urmări cursa din Texas. Îi mulţumesc (organizatorului) Wouter Vandenhaute că m-a invitat să sărbătoresc acest veritabil monument”.

Lance Armstrong a fost suspendat pe viaţă pentru dopaj şi deposedat, între altele, de palmaresul din Turul Franţei. După mărturisirile sale din ianuarie 2013, el a devenit persona non grata în lumea ciclismului.

Venirea sa la această cursă a declanşat o adevărată polemică. Preşedintele francez al Uniunii cicliste internaţionale (UCI), David Lappartient, unul din cei care s-au opus prezenţei texanului, i-a scris o scrisoare lui Wouter Vandenhaute, organizatorul Turului Flandrei, pentru a-i împărtăşi dezaprobarea sa.

Vineri, Lance Armstrong va fi înlocuit de spaniolul Roberto Martinez, actualul antrenor al echipei de fotbal a Belgiei, la evenimentul ”business” care prefaţează cursa, a anunţat organizatorul.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Finala Cupei României la rugby se va disputa la Iași. Care sunt echipele care se luptă pentru trofeu

Finala Cupei României la rugby, ediţia 2017-2018, se va disputa, vineri, la Iaşi, informează pagina de Facebook a echipei CSM Ştiinţa Baia Mare, una dintre finalistele competiţiei.

”Federaţia Română de Rugby a decis ca Finala Cupei României, ediţia 2017-2018, să se dispute la Iaşi, vineri 30 martie, ora 14,30. Meciul dintre CSM Ştiinţa Baia Mare şi CSM Bucureşti (echipă aflată în premieră într-o finală) se va juca pe stadionul Tepro”, menţionează sursa citată.

Iniţial, finala era prevăzută a se disputa pe 24 martie, dar a fost reprogramată, pe site-ul competiţiei interne figurând însă ziua de 31 martie.

CSM Ştiinţa Baia Mare s-a calificat în ultimul act al competiţiei după ce a trecut în semifinale, pe 17 martie, de CSA Steaua (16-7), în timp ce echipa CSM Bucureşti a învins-o, în cealaltă semifinală, chiar pe deţinătoarea trofeului şi campioana en titre, Timişoara Saracens, cu 27-22.

CITEȘTE ȘI: Simona Halep, ultimele detalii despre starea sa de sănătate! Ce spune sportiva
România U19 – Ucraina U19 Scor și Live Video

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top