Connect with us
Lumea fotbalului este îndoliată. S-a stins chiar în ziua de Crăciun

Sport

Lumea fotbalului este îndoliată. S-a stins chiar în ziua de Crăciun

Veste groaznică pentru toți iubitorii de fotbal din țara noastră. Romeo Ionescu, unul din cei mai valoroşi statisticieni ai fotbalului românesc, a încetat din viaţă la doar 58 de ani. Decesul lui a avut loc chiar în ziua de Crăciun și a fost anunțat cu durere în suflet de soția îndoliată.

A murit în ziua de Crăciun

Crăciunul a fost unul negru pentru familia lui Romeo Ionescu. Statisticianul se afla internat în Spitalul Sfântul Spiridon, acolo unde a și decedat. Decesul a fost anunțat sâmbătă de către soția acestuia, care a oferit detalii și despre înmormântare. Astfel, el va fi condus pe ultimul drum marți, 29 decembrie, la Roman.

Ploieşteanul Romeo Ionescu era un cunoscut autor de cărţi de fotbal şi colaborase, de-a lungul ultimelor decenii, cu principalele publicații sportive din România pe partea de statistică. El era istoricul şi statisticianul care se ocupa de site-ul romaniansoccer.ro.

Printre lucrările sale se regăseau anuare care conțineau date statistice și cifre despre fotbaliștii Diviziei A, precum și Enciclopedii ale fotbalului românesc. Una dintre cele mai de succes lucrări a fost Enciclopedia Fotbalului Românesc, carte tipărită în două volume.

Sâmbătă, 26 decembrie, Antonio Gento, fratele actualului președinte de onoare al clubului de fotbal Real Madrid, a încetat sâmbătă din viață.

El a jucat la cea mai mare echipă din capitala Spaniei, Real Madrid, un sezon în prima echipă, unde a câștigat titlurile Ligii și Cupei în 1962.

În afară de Real Madrid, Antonio Gento a mai jucat în cariera sa pentru Levante, Racing Santander şi Oviedo, încheindu-şi cariera la Racing în 1973.

El a murit la vârsta de 80 de ani, conform unui comunicat dat publicităţii de gruparea madrilenă prezidată de Florentino Perez. Antonio Gento, fost jucător al echipei de fotbal Real Madrid şi fratele lui Paco Gento, actualul preşedinte de onoare al clubului madrilen.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top