Connect with us
Ministrul Ionuț Stroe a anunțat când vor fi reluate competițiile sportive cu spectatori

Sport

Ministrul Ionuț Stroe a anunțat când vor fi reluate competițiile sportive cu spectatori

Pandemia a provocat numeroase schimbări și a afectat viețile multor oameni. În plus, mai multe domenii au fost afectate de perioada de izolare, în care activitățile normale nu au putut fi desfășurate. Pe lângă învățământ, educație sau economie, și sportul a fost pus la încercare în timpul stării de urgență și de alertă. De la 1 iunie, au fost reluate competițiile sportive în regim de pandemie, însă fără spectatori. În acest context, Ionuț Stroe a vorbit despre data de la care oamenii își vor susține echipa sau jucătorul favorit chiar de la fața locului.

Ministrul Ionuț Stroe a anunțat când vor fi reluate competițiile sportive cu spectatori

Ministrul Stroe a atras atenția asupra situației dificile din România, având în vedere că numărul de infectări a crescut considerabil și lucrurile se agravează. Astfel, deși competițiile sunt incomplete fără prezența spectatorilor în tribune, Stroe este de părere că aceasta este singura măsură care poate proteja sănătatea oamenilor.

Cât despre o dată oficială, Stroe a declarat că nu poate oferi astfel de informații, ci s-a limitat la a spune că această restricție va fi ridicată când cazurile se vor apropia de zero sau vor scădea considerabil, fără a mai reprezenta un pericol. El i-a asigurat pe iubitorii de sport că, după revenirea la starea inițială, vor fi luate toate măsurile necesare de prevenire a îmbolnăvirii, precum distanțarea socială.

„Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea acelei restricţii privind participarea spectatorilor la competiţii. Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere.”, a declarat Ionuț Stroe.

Cât despre etapa următoare de relaxare, care ar fi trebuit să aibă loc la 1 iulie, dar a fost amânată din cauza situației provocate de cazurile de coronavirus aflate în ascendență în ultima vreme, Nelu Tătaru susține că restaurantele, piscinele interioare, stadioanele, teatrele și sălile de cinema ar trebui să fie deschise din data de 15 iulie, însă este nevoie și de măsuri de prevenire pentru a controla aceste deschideri.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top