Moment istoric la o competiție sportivă. Ce a făcut Diego Mentrida

21.09.2020

În acest weekend, în Spania a avut loc triatlonul de la Santander. Aici a avut loc unul dintre cele mai remarcabile momente din istoria sportului, în care un jucător, respectiv Diego Mentrida, a dat dovadă de omenie față de adversarul său, pe care l-a ajutat să obțină un loc mai bun decât al lui.

Adversarul a luat-o pe drumul greșit, iar Diego Mentrida l-a ajutat

Diego Mentrida, un mare triatlet, a dat dovadă de solidaritate față de unul dintre adversarii săi la triatlonul de la Santander, Spania. Triatlonul este un sport compus din înot, ciclism și alergare. Proba presupune practicarea acestora fără întrerupere.

Acesta a observat că britanicul James Teagle, cel cu care se lupta pentru locul 3, a greşit drumul chiar înainte de linia de sosire. Atunci a avut loc un moment de fair-play ieşit din comun, despre care toată lumea vorbește în acest moment și este deja considerat cel mai frumos gest făcut vreodată de un sportiv.

Diego alerga în cursă, dar apoi a realizat eroarea adversarului care o luase pe drumul greșit şi s-a oprit, lăsându-l pe Teagle să treacă primul linia de sosire. La final, Teagle i-a strâns mâna adversarului său şi abia apoi a trecut de finish. Cu toții au fost emoționat de ceea ce a făcut sportivul de doar 21 de ani și l-au felicitat atât în mediul online, cât și față în față.

„Asta e ceva ce părinţii mei şi clubul din care fac parte m-au învăţat de când eram copil. Din punctul meu de vedere, e ceva ce ar trebui să fie normal. Nu a observat semnele sau acestea erau puse greşit.”, a declarat sportivul devenit faimos pentru gestul său.

Evenimentul a avut loc la data de 13 septembrie, însă imaginile au fost făcute publice abia acum. Diego Mentrida a primit un loc 3 onorific din partea organizatorilor şi un premiu de 300 de euro, la fel ca Teagle, potrivit jurnaliştilor de la El Mundo.