Connect with us
Nigeria - Argentina este meciul care decide a doua calificată în optimile CM 2018 din grupa D. Vezi aici scorul live şi rezumatul video.

Sport

Nigeria – Argentina scor final 1-2 şi Rezumat video – Meci CM 2018 TVR 1

Nigeria Argentina scor final 1-2. Argentina reuşeşte o calificare dramatică în faţa Nigeriei şi va juca împotriva Franţei în optimile CM 2018.

În cealaltă partidă, Croaţia a învins Islanda cu 1-2 şi termină grupa pe primul loc, cu 9 puncte şi va juca împotriva Danemarcei.

Clasament final: 1. Croaţia, 2. Argentina 4 puncte, 3. Nigeria 3 puncte, 4. Islanda 1 punct

Final: CALIFICARE dramatică pentru Argentina! Fosta campioană mondială reuşeşte să ajungă în optimi, când nimeni nu îi mai dădea şanse. Vezi rezumatul mai jos!

Minutul 86: Gol Argentina! Gol Rojo! Sud+americanul trimite un şut frumos fără speranţe pentru portarul nigerian.

Minutul 83: Ocazie Nigeria! Armani blochează şutul lui Armani.

Minutul 80: Ocazie Higuain! Atacantul trimite incredibil peste poartă din poziţie ideală.

Minutul 80: Iese Tagliafico şi intră Kun Aguero.

Minutul 76: Nigeria cere penalty la un presupus henţ în careul argentinian. Centralul consultă arbitrajul video şi nu acordă nimic.

Update: Islanda egalează şi reintră în lupta pentru calificare!

Minutul 71: Ndidi şutează puternic de la peste 20 de metri, dar mingea se duce peste poartă. La argentinieni a intrat Meza în locul lui Di Maria.

Minutul 70: Nigeria se baricadează în defensivă, iar vicecampioana mondială nu reuşeşte să spargă apărarea bine organizată a africanilor.

Minutul 64: Banega primeşte un cartonaş galben.

Minutul 62: Argentina a căzut după primirea golului şi este greu de crezut că vor întoarce rezultatul dacă joacă aşa.

Minutul 60: A ieşit Perez, a intrat Pavon la Argentina.

Update: Croaţia a deschis scorul cu Islanda, iar nordicii sunt out de la CM 2018 la acest rezultat.

Minutul 50: Gol Nigeria! Moses transformă lovitura de la 11 metri şi Nigeria este calificată în optimi la acest scor!

Minutul 48: Penalty Nigeria! Mascherano face fault în careu.

Update: A inceput a doua repriza!

Pauză: Argentina conduce graţie golului marcat de Messi. La acest scor, sud-americanii sunt în optimi, având în vedere că Islanda şi Croaţia au intrat la cabine cu scor alb.

Minutul 44: Fază controversată în careul argentinian! Rojo l-a lovit pe Iheanacho, însă argentinianul lovise înainte mingea.

Minutul 33: Bară Argentina! Leo Messi execută bine lovitura liberă, dar bara îi salveză pe nigerieni!

Minutul 30: Carotnaş galben pentru Balogun (Nigeria). Argentinienii au cerut roşu, considerând că fundaşul a fost ultim apărător.

Minutul 27: Ocazie Argentina! Higuain este blocat în ultimul moment de portarul nigerian, care se şi accidentează.

Minutul 14: Gol Argentina! Gol Messi! Vedeta Argentinei sparge gheaţa la acest Mondial!

Minutul 10: Argentina controlează meciul, dar nu a avut vreo şansă importantă de gol.

Minutul 7: Tagliafico trage de la 16 metri, dar execuţia este una imprecisă şi mingea se duce mult peste poartă.

Update: A început meciul! Lovitura de start a aparţinut Nigeriei!

Cu doar un egal şi în faţa Islandei şi cu o înfrângere la scor de neprezentare cu Croaţia, „pumele” mai au doar o singură şansă astăzi: victoria în faţa Nigeriei.

Pentru a se califica în optimi, Argentina trebuie să învingă Nigeria, iar Islanda să nu câştige în faţa Croaţiei. Dacă Islanda şi Argentina înving, ajunge ambele la patru puncte şi departajarea se va face la golaveraj. Islanda e obligată să câştige pentru a avea o şansă de a merge mai departe, dar au nevoie şi de un rezultat favorabil în cealaltă partidă.

Croaţia este sigură de câştigarea grupei, dar şi celelalte trei echipe au şanse la calificarea în optimi. Nigeria, care are trei puncte, se califică mai departe cu o victorie în faţa Argentinei, care ocupă ultimul loc, cu un singur punct. ”Super Vulturii” se pot califica şi cu un egal, chiar şi dacă Islanda învinge Croaţia, dar va depinde de golaveraj.

Nigeria vine după ce a reuşit o victorie frumoasă în faţa Islandei, cu 2-0.

Argentina şi Nigeria s-au înfruntat de cinci ori la şase Cupe Mondiale, africanii învingând şi anul trecut, în noiembrie, cu 4-2, într-un meci amical la care Messi nu a evoluat pentru echipa ”albiceleste”. În opt meciuri directe, Argentina a obţinut cinci victorii, Nigeria una, iar alte două partide s-au terminat la egalitate. Argentina a învins cu 3-2 la CM 2014.

Ochii sunt aţintiţi asupra lui Messi. Vedeta Barcelonei, care de curând a împlinit 31 de ani, nu s-a făcut remarcat cu nimic la acest turneu final, dar a reuşit să rateze un penalty contra Islandei, care putea aduce echipei sale cele 3 puncte.

Echipa care va termina pe locul secund în Grupa D va înfrunta câştigătoarea Grupei C, adică Franţa.

Sampaoli, selecţioner Argentina: Messi va avea mai multe mingi

Selecţionerul echipei de fotbal a Argentinei, Jorge Sampaoli, a apreciat, luni, că Lionel Messi „va avea mai multe mingi” şi Argentina va avea „energia bună” pentru a câştiga meciul cu Nigeria de marţi, ultimul meci, crucial, din Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal 2018.

„A fost o săptămână dificilă după înfrângerea suferită (0-3 cu Croaţia). A fost dureros pentru noi, dar totul încă se joacă… Mi-am asumat responsabilitatea pentru înfrângere şi mă concentrez pe victoria cu Nigeria. Echipa noastră va avea energia bună”, a precizat Sampaoli.

„Am auzit criticile la adresa mea, dar lumea virtuală nu mă afectează. Nu dau atenţie… Dar sunt convins că vom scrie istoria acestei echipe prin calificarea în turul 2.

Oamenii din lumea virtuală vor să te facă să te simţi un criminal pentru că ai pierdut. Însă dacă ascultam lumea virtuală, trebuia să arunc prosopul. Eu nu trăiesc în lumea virtuală şi nu dau atenţie la fake news”, a adăugat selecţionerul argentinian.

„Meciul cu Croaţia a fost foarte complicat pentru Messi. Structura nu l-a ajutat. El nu a avut suficiente mingi de la mijlocul terenului. Argentina nu a dominat aşa cum a făcut cu Islanda.

Pentru binele Argentinei, eu cred că Messi va avea mai multe mingi de această dată. Vom face modificările necesare pentru a ne califica şi sperăm ca aceste schimbări să aducă energia de care Argentina are nevoie pentru a merge mai departe”, a mai spus Jorge Sampaoli.

Selecţionata Argentinei, vicecampioana mondială, este obligată să învingă formaţia Nigeriei, marţi, de la ora 21,00 (ora României), la Sankt Petersburg (stadionul Sankt Petersburg, TVR 1, TVR HD), în Grupa D a Cupei Mondiale de fotbal din Rusia pentru a avea o şansă la calificare sau măcar pentru a părăsi turneul cu capul sus.

Nigeria Argentina scor: Echipele de start

Nigeria: 23. Uzoho – 6. Balogun, 5. Ekong, 22. Omeruo – 11. Moses, 8. Etebo, 10. Mikel, 4. Ndidi, 2. Idowu – 7. Musa, 14. Iheanacho

Argentina: 12. Armani – 2. Mercado, 17. Otamendi, 16. Rojo, 3. Tagliafico – 15. Enzo Perez, 14. Mascherano, 7. Banega, 11. Di Maria – 10. Messi, 9. Higuain.

Arbitrul meciului va fi centralul turc Cuneyt Cakir.

Huff.ro vă ţine la curent cu scorul live al partidei şi vă oferă rezumatul video al partidei. Meciul este live streaming online pe tvrplus.ro.

Citeşte şi: Islanda – Croaţia scor live şi rezumat video la CM 2018

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top