Connect with us
O legendă a fotbalului și-a anunțat retragerea din activitate la 39 de ani

Sport

O legendă a fotbalului și-a anunțat retragerea din activitate la 39 de ani

Iker Casillas, 39 de ani, și-a anunțat marți retragerea din fotbal, printr-o postare pe o rețea de socializare. Acesta nu mai jucase de anul trecut din aprilie, când a suferit un atac de cord în timpul unui antrenament. Casillas a jucat 16 ani în tricoul lui Real Madrid, timp în care a strâns 725 de meciuri, a câștigat 3 trofee Champions League și de 5 ori La Liga.

O legendă a fotbalului și-a anunțat retragerea din activitate la 39 de ani

Iker Casillas, unul dintre cei mai mari portari din ultimele decenii, și-a anunțat oficial retragerea din activitate, pe o rețea de socializare, la un an și două luni de când nu a mai jucat, după infarctul suferit la antrenamentele celor de la FC Porto.

”Important este drumul pe care îl parcurgi şi oamenii care te însoţesc, nu destinaţia la care ajungi, pentru că asta cu muncă şi cu efort vine singură şi eu cred că pot spune fără ezitare că această a fost calea şi destinaţia visată.” a scris Casillas.


Portarul spaniol în vârstă de 39 de ani a avut o carieră incredibilă, atât la Real Madrid, timp de 16 ani, și FC Porto, cât și la naționala Spaniei. Casillas a câștigat două campionate europene, un campionat mondial, cinci titluri de campion al Spaniei, trei trofee în Liga Campionilor, trei în Cupa Mondială a Cluburilor, patru în Supercupa Spaniei, două în Cupa Regelui, două în Supercupa Europei, iar în ultimii ani a obţinut două trofee lusitane, Cupa Portugaliei şi Supercupa Portugaliei.

Real Madrid, mesaj emoționant

Real Madrid, clubul la care Iker Casillas a evoluat cea mai mare parte a carierei, a postat un mesaj pe site-ul oficial. Acesta a venit pentru prima dată aici la vârsta de 9 ani.

„A venit în casa noastră când avea 9 ani. A apărat tricoul nostru timp de 25 de ani, fiind pentru totdeauna unul dintre cei mai iconici căpitani ai noștri. Iker Casillas și-a câștigat dragostea Realului și este un reper al valorilor care reprezintă acest club… Iker Casillas aparține inimii lui Real Madrid și va fi așa pentru totdeauna. Real Madrid vrea să îi transmită lui și familiei sale afecțiunea clubului nostru, care este clubul vieții sale.”, se notează în comunicatul campioanei Spaniei.

 

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top