Categorii Sport

Simona Halep a câștigat finala de la Roma. Pe ce sumă va pune mâna

Meci important, astăzi, 21 septembrie, pentru Simona Halep, în finala de la Roma. Meciul are loc la ora 15.30 și va fi difuzat pe Digi Sport 1. Simona Halep va juca împotriva Karolinei Pliskova. Simona Halep a învins-o pe Garbine Muguruza, 6-3, 4-6, 6-4, şi s-a calificat în finala de Roma, turneu din categoria Premier 5.

Simona a câștigat turneul de la Roma

2-1 în al doilea act. PLISKOVA ABANDONEAZA! Simona a câștigat turneul de la Roma!

UPDATE: 2-1. REBREAK Simona

UPDATE: 1-1. BREAK PLISKOVA!

UPDATE: A început al doilea act: 1-0

Halep – Pliskova 6-0. SET Simona!

UPDATE: Halep – Pliskova 5-0. Break la zero

UPDATE: Halep- Pliskova 4-0

UPDATE: Halep – Pliskova 3-0

UPDATE: Halep – Pliskova 2-0.

Halep – Pliskova 1-0. Simona a început cu break.

Înainte de a începe ultima partidă de la Roma, Halep și Pliskova au schimbat ultimele mingi înainte de a da startul finalei turneului WTA de la Roma. Finala turneului Premier 5 de la Roma se joacă acum.

Meci important pentru Simona Halep

Simona Halep a învins-o pe Garbine Muguruza, 6-3, 4-6, 6-4 și s-a calificat în finala de la Roma, turneu din categoria Premier 5. Luni, 21 septembrie, sportiva româncă va juca împotriva Karolinei Pliskova. Meciul va avea loc de la ora 15.30 și va fi difuzat pe Digi Sport 1. Meciul dintre cele două mari sportive se va desfășura pe zgură, un motiv în plus pentru care sunt voci care spun că Simona va deveni câștigătoare.

Ce premii va lua Simona, dacă va câștiga

Dacă va câștiga meciul împotriva sportivei cehe, Karolina Pliskova, Simona Halep va intra în posesia unui premiu în valoare de 205.190 de euro. Mai mult decât atât, prin calificarea în finală, sportiva noastră şi-a asigurat deja un cec de 150.000 de euro şi 585 de puncte WTA.

În cazul în care Simona o va învinge pe adversara ei în meciul de astăzi, va obține 900 de puncte, cu șanse mari să redevină numărul 1 mondial la Roland Garros, acolo unde ar trebui să câștige pentru a o întrece pe sportiva Ashleigh Barty.

Revenind la meciul de astăzi, se pare că sportiva cehă este foarte încrezătoare în șansele ei de a o învinge pe Halep. Karolina Pliskova este determinată să își păstreze tiltul cucerit în anul 2019.

Într-o conferință de presă, adversara Simonei Halep a declarat că va fi un meci foarte greu, dar frumos. Ea a ținut să precizeze că niciun meci împotriva sportivei românce nu are cum să fie ușor.

„Am avut multe meciuri bune. Prima mea victorie împotriva ei a venit în România, în Fed Cup, pe o suprafață foarte lentă. Din acel moment am început să cred că o pot învinge. M-a ajutat să cred că pot câștiga împotriva ei și pe zgură. Chiar dacă e suprafața ei favorită, nu a mea. Am învins-o și la Madrid. Lucrurile stau diferit pe hard, acolo e suprafața mea preferată”, a declarat Karolina.

Simona Halep este o jucătoare de tenis din România care a atins prima poziție în clasamentul mondial WTA, în două rânduri, între 2017 și 2019.

A ocupat această poziție timp de 64 de săptămâni, fiind din acest punct de vedere a zecea din istoria tenisului în clasamentul longevității ca lider al circuitului. Halep a încheiat anii 2017 și 2018 pe primul loc în lume în clasamentul WTA. În prezent ea se află pe locul 2 mondial.

Acest articol a fost actualizat la: 2020-09-21T16:15:39+03:00 16:15

Share
Scris de
Emanuela Ursu

Acest site foloseste cookies.

Read More