Connect with us
Probleme de sănătate pentru cei care s-au vindecat de coronavirus avertizează un medic italian

Sport

Probleme de sănătate pentru cei care s-au vindecat de coronavirus avertizează un medic italian

Dacă pandemia de Covid-19 a fost cauza întreruperii marilor competiții sportive, acesta încă poate aduce probleme de sănătate pentru sportivii care s-au vindecat.

Probleme de sănătate pentru cei care s-au vindecat de coronavirus avertizează un medic italian

Enrico Castellaci, fostul medic al echipei nationale a Italiei, cel care le-a fost alături jucătorilor în 2006 în cucerirea trofeului Campionatului Mondial, a vorbit despre Covid-19 pentru Violanews. Acesta este preocupat de faptul că efectele virusului pot apărea chiar și la persoanele care s-au vindecat o dată.

Fotbaliștii italieni ar vrea să își reia antrenamentele în jurul datei de 4 mai, dar doctorul Castellaci a declarat:

 „Acum nu mai depinde de dorința cluburilor, ci de ordonanțele care vin din partea Guvernului. Dacă am fi realizat pericolul încă de când acest coșmar a început ăn China, ar fi fost mai bine. Ar fi fost nevoie de măsuri draconice încă de la început. Chinezii au început să se antreneze acum câteva zile, dar încă nu se poate vorbi nici acolo de o dată exactă pentru reluarea campionatului.

În fotbal, spre exemplu, totul se schimbă. Șansele ca un sportiv să fie infectat sunt mult mai mari când aleargă, fiindcă respirația se schimbă. Oamenii se tem, fiindcă au înțeles că nu este o simplă gripă. Ideea este că totul trebuie tratat cu foarte mare grijă.

Jucătorii trebuie să fie și mai bine pregătiți de acum. Cei care au fost depistați pozitiv în trecut vor avea nevoie de o mulțime de teste, fiindcă acest COVID-19 poate duce la probleme pe viitor, poate da naștere problemelor cardiace, atât sportivilor de performanță, dar și celorlalți.”

Covid-19 poate afecta totul

Blaise Matuidi în vârstă de 32 ani este unul dintre jucătorii de la Juventus care a fost infectat. Acesta nu a avut complicații din cauza virusului, a declarat soția fotbalistului. Totuși testele au demonstrat că fotbalistul nu a trecut de perioada dificilă.

Deși jucătorii ar părea că s-au vindecat de virus, specialiștii în domeniu spun că noul virus poate duce la complicații nedorite.

Directorul medical al Comitetului Olimpic Italian, Antonio Spataro, susține că acest virus poate afecta mai multe organe vitale.

„Problema cu COVID-19 este că el poate afecta totul, de la activitatea cardiacă și până la funcția respiratorie, care sunt fundamentale. Jucătorii au nevoie de un specialist în medicină sportivă pentru a efectua un set complet de teste.”

Totuși, Spataro a menționat că toți jucătorii care au avut infecția ar trebui examinați destul de minuțios pentru a putea reîncepe activitatea fizică.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top