Connect with us
Regulament oficial. Ce măsuri au fost stabilite pentru competițiile sportive și cum vom merge la piscină în pandemie

Sport

Regulament oficial. Ce măsuri au fost stabilite pentru competițiile sportive și cum vom merge la piscină în pandemie

De la 15 mai, a început procesul de relaxare în contextul pandemiei de coronavirus. De atunci, mai multe afaceri au fost reluate, oamenii s-au întors la locurile de muncă, se pot deplasa liber, fără declarație pe propria răspundere și pot merge chiar și la terasă sau la plajă. De la 15 iunie va avea loc o nouă etapă de relaxare. Astfel, pe lângă deschiderea mall-urilor și a piscinelor exterioare, și sportivii a căror activitate se desfășoară înăuntru se vor întoarce la antrenamente și la competiții. Au fost publicate în Monitorul Oficial regulile pe care aceștia trebuie să le respecte începând de luni.

Regulament oficial. Ce măsuri au fost stabilite pentru competițiile sportive

În ceea ce privește bazele sportive, accesul persoanelor trebuie să se facă pe bază de programare, iar spațiile care prezintă risc epidemiologic semnificativ, precum dușurile, sauna sau sălile de masaj, nu vor fi disponibile, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. De asemenea, și accesul la vestiare se va face în mod atent și responsabil, iar acestea vor fi dezinfectate înainte și după fiecare persoană care intră acolo.

Accesul în vestiare se face cu respectarea distanței de siguranță: doi metri între utilizatori și patru metri pătrați pentru fiecare utilizator. Vestiarele trebuie să fie prevăzute cu produse de curățenie și dezinfecție a mâinilor și dezinfectate înainte și după fiecare utilizare.”, se menționează în document.

În cazul bazinelor de înot, se precizează că este interzisă eliminarea salivei de către sportivi în spațiul de antrenament, „dat fiind că particulele de salivă sunt mediul cel mai propice pentru răspândirea SARS CoV-2”.

Pentru a evita aglomerația, este recomandat ca participanții la competiție să nu ajungă în același timp și să fie folosite căi diferite către punctul de desfășurare a activității. Intrarea pe teren a echipelor se face fără copii însoțitori și fără mascote și nu se vor face poze. Se va evita, de altfel, ceremonia salutului prin strângere de mână la începutul jocului. Conferințele de presă se vor putea desfășura fie în mediul online, iar declarațiile vor fi oferite reporterilor doar individual, păstrând distanța de siguranță.

Și la piscinele exterioare se vor lua măsuri. Fiecare înotător va beneficia de 12 metri pătrați, la tobogane se vor păstra 2 metri distanță, iar șezlongurile vor fi așezate astfel încât să permită între ele o distanță de doi metri în oricare direcție pentru persoanele care nu sunt din aceeași familie. Gustările și băuturile servite vor fi preambalate individual.

Reguli sala de fitness

Se va apela la triajul epidemiologic, accesul la dușuri la va fi interzis și oamenii vor merge la vestiare pe rând, fără a se intersecta. Cei care vin la sală au responsabilitatea de a-și dezinfecta atât mâinile, cât și aparatele pe care le utilizează. În plus, ei vor trebui să vină de acasă cu propriul prosop și să poarte masca de protecție în spațiile comune, precum la recepție sau la intrarea în sală.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top