Connect with us
Reguli noi pentru sălile de fitness din 15 iunie. Cum va fi posibil accesul

Social

Reguli noi pentru sălile de fitness din 15 iunie. Cum va fi posibil accesul

De la 15 mai, a început procesul de relaxare în contextul pandemiei de coronavirus. De atunci, mai multe afaceri au fost reluate, oamenii s-au întors la locurile de muncă, se pot deplasa liber, fără declarație pe propria răspundere și pot merge chiar și la terasă sau la plajă. De la 15 iunie va avea loc o nouă etapă de relaxare. Președintele Klaus Iohannis a anunțat ce măsuri vor fi adoptate din acea dată, precum deschiderea creșelor, a mall-urilor, piscinelor exterioare și chiar vor fi deschise sălile de fitness. Despre ce măsuri vor trebuie să respecte oamenii care merg la sală a vorbit ministrul Sportului, Ionuț Stroe.

Reguli noi pentru sălile de fitness din 15 iunie. Cum va fi posibil accesul

Ministrul Sportului, Ionuț Stroe a explicat că se va evita pe cât posibil aglomerarea în sălile de fitness și va fi respectată distanțarea socială. Astfel, din 15 iunie, accesul va fi posibil doar pe bază de programare telefonică sau online. Fiecare persoană va avea alocată o suprafață de 7 mp pentru desfășurarea activității individuale. iar pentru activitățile de grup, de exemplu aerobic, va fi alocată o suprafață de 10 mp fiecărui participant.

De asemenea, se va apela și la triajul epidemiologic. Fiecărei persoane care va intra în sală îi va fi luată temperatura.

„Triajul epidemiologic este obligatoriu și trebuie realizat de cel care administrează sala. Termometrizarea persoanelor care vin la sală este de asemenea obligatorie, cum este la fel și repartizarea fiecărui participant a șapte metri pătrați distanță între ceilalți participanți. Aceste măsuri sunt menite să protejeze sănătatea publică.”, a spus ministrul Sportului.

Oamenii vor putea merge la vestiare, însă pe rând, fără a se intersecta. Accesul la dușuri va fi complet interzis. De asemenea, administratorii sălilor vor mai trebui să pună la dispoziția clienților materiale dezinfectante și să dezinfecteze aparatele de aer condiționat o dată pe săptămână.

Și cei care vin la sală au responsabilitatea de a-și dezinfecta atât mâinile, cât și aparatele pe care le utilizează. În plus, ei vor trebui să vină de acasă cu propriul prosop și să poarte masca de protecție în spațiile comune, precum la recepție sau la intrarea în sală.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Social

To Top