Connect with us
România își încheie astăzi periplul la Campionatul European de handbal din Suedia. România înfruntă Germania într-un meci care contează pentru locul 4.

Sport

România – Germania : duel pentru locul 4 la Campionatul European de handbal

România își încheie astăzi periplul la Campionatul European de handbal din Suedia. Naționala noastră înfruntă selecționata Germaniei într-un meci care contează doar pentru locul 4. Miercuri, fetele noastre au pierdut în fața Danemarcei, scor 21-17, ratând astfel șansa la o medalie.

Analiza parcursului Romaniei la Europene

Echipa pregătită de Martin Ambros intră în meciul de astăzi după un parcurs peste așteptări. La începutul turneului, atât selecționerul cât și cele mai importante handbaliste erau sceptici în privința unui succes la Europene. Totuși, conduse magistral de Cristina Neagu, româncele au bifat două victorii din 3 posibile în grupa de calificare. Trend-ul ascendent a continuat și în grupa principală unde România a învins categoric Ungaria și Cehia. Din păcate, oboseala acumulată coroborată cu lipsa timpului de recuperare după meciuri a diminuat din potențialul echipei noastre.

România – Germania : meci de adio pentru tricolore

După înfrângerea cu Danemarca, Cristina Neagu a explicat motivele eșecului. „Pur și simplu nu am avut prospețime în joc. Meciurile dese și extenuante și-au spus cuvântul, iar forma noastră fizica a avut de suferit. Suntem toate dezamăgite pentru că n-am ajuns să ne batem pentru medalii, dar chiar și așa, cred că avem de ce să fim mândre. Vreau să le mulțumesc românilor care ne-au susținut în fiecare meci. I-am simțit alături de fiecare dată și asta ne-a împins de la spate în momentele grele. Îmi pare rău că n-am putut să-i facem și mai fericiți.”, a declarat Neagu.

Legat de meciul de astăzi, portărița Paula Ungureanu s-a declarat optimistă și relaxată: „Am avut un parcurs bun la aceste Europene. Ne pare rău că nu ne putem bate pentru medalii, dar cred totuși că românii pot fi mândri de noi. Cu Germania vom juca relaxat și fără presiune, dar suficient de concentrate pe victorie. Ne dorim să încheiem frumos aventura la Campionatul European.”.

Citește și: România – Danemarca, scor 17-21 la CE de handbal. Tricolorele ratează semifinala

Istoricul ultimelor întâlniri plasează România în postura de favorită certă. În ultimele 5 confruntări directe, România a câștigat de 4 ori și a pierdut numai o dată.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top