Connect with us
Naționala feminină de handbal a României va disputa diseară, cel de-al doilea meci din grupa D de la Campionatul European

Sport

România-Rusia la handbal:Tricolorele au meci greu diseară

Naționala feminină de handbal a României va disputa diseară, cel de-al doilea meci din grupa D de la Campionatul European. În prima partidă a turneului, România a pierdut, scor 23-21 în fața Norvegiei.

România-Rusia:Duel în plin schimb de generații

În meciul de diseară, România va da piept cu campioana olimpică en-titre, Rusia. Trupa antrenată de Yevgeni Trefilov vine la acest Campionat European din postura de mare favorită. Totuși, lotul care a triumfat la Rio de Janeiro a suferit modificări masive. Tehnicianul de 61 de ani a inclus în lot și jucătoare foarte tinere. Dintre aceste se remarcă Antonina Skorobogatcenko (17 ani), Karina Sabirova (18 ani) și Elizaveta Malashenko (20 ani).

Echipa României nu duce nici ea lipsă de tinere talente. Alături de nucleu de bază format din Cristina Neagu, Paula Ungureanu sau Oana Manea, antrenorul Martin Ambros a adus în Suedia și handbaliste de viitor. Denisa Dedu (22 de ani), Mădălina Zamfirescu (22 de ani) sau Cristina Laslo (20 de ani), compun grupul tânăr al lotului.

Întâlnirea de diseară o plasează pe Rusia în postura de favorită în special datorită blazonului și a palmaresului superior. Misiunea României va fi cu atât mai grea cu cât, istoricul meciurilor cu „colosul de la Est” este foarte nefavorabil. În ultimele 5 partide directe, România a reușit numai un egal, iar în restul meciurilor a pierdut.

Citește și:Norvegia – România scor 23-21 la CE de handbal feminin 2016

Martin Ambros este rezervat în privința șanselor României

În urma prestației din primul meci, selecționerul Martin Ambros s-a arătat mulțumit de jocul echipei, recunoscând totodată punctele slabe. Înainte de meciul de diseară, ibericul de pe banca României este mult mai precaut:
„O să fie un meci foarte greu. Rusia are multe jucătoare tinere, dar are un schelet de echipă extraordinar. Cât timp prima echipă a fost folosită în jocul contra Croației, Rusia a arătat foarte bine. Au o apărare mobilă, mare, greu de depășit. Avem neapărat nevoie de victorie și vom face totul pentru a învinge”, a declarat Martin Ambros.

România-Rusia se joacă în această seară de la ora 19:30. Meciul va fi transmis pe TVR 2 și TVR HD.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top