Connect with us
România-Ungaria la Campionatul European de handbal. Echipa pregătită de Martin Ambros are meci greu în această seară chiar cu rivala de moarte, Ungaria.

Sport

România-Ungaria, scor final 29-21 la Campionatul European de handbal

Naţionala feminină de handbal a României a câştigat, duminică, scor 29-21 (15-9), meciul disputat cu reprezentativa Ungariei, primul din cadrul grupei principale 2 a Campionatului European din Suedia.

Danemarca a pierdut, duminică seara, scor 20-22 (9-14), partida disputată împotriva reprezentativei din Norvegia, în grupa a II-a principală de la Campionatul European de handbal feminin din Suedia.

În urma acestui rezultat, Norvegia acumulează şase puncte şi se menţine pe primul loc în grupă, în timp ce Danemarca rămâne cu patru puncte şi ocupă în acest moment locul 3, la egalitate cu România. Cehia şi Rusia, cu câte două puncte, respectiv Ungaria, fără vreun punct obţinut, completează clasamentul grupei a II-a de la Campionatul European din Suedia.

România-Ungaria la Campionatul European de handbal din Suedia. Echipa pregătită de Martin Ambros are meci greu în această seară chiar cu rivala de moarte, Ungaria.

România ocupă locul 3 în grupa principală, cu 2 puncte obținute în urma victoriei senzaționale contra Rusiei. Tricolorele întâmpină echipa Ungariei cu un moral excelent după victoria categorică cu Croația. De cealaltă parte, adversarele au avut acces în grupa principală strict în baza golaverajului, pentru că în meciurile din grupa lor de calificare au înregistrat înfrângeri atât împotriva Danemarcei cât și a Cehiei.

România-Ungaria : Cristina Neagu este optimistă înaintea meciului

Cea mai importantă handbalistă româncă, Cristina Neagu a disecat întâlnirea de diseară: „Nu mă interesează starea Ungariei, ci prestația noastră. Este vital ca noi să reuşim să facem jocuri cel puţin la fel de bune ca până acum. Dacă menţinem nivelul, avem şanse mari să obţinem victoria în fiecare meci din Main Round. Dar, repet, e foarte important să rămânem cu picioarele pe pământ. Ne concentrăm pe fiecare meci în parte, vrem să ne apărăm foarte bine și astfel sper să ne creștem şansele să câştigăm.”

Cea mai bună handbalistă din lume în 2010 și 2015 a analizat și șansele de calificare ale celor două echipe, punctând franc avantajul echipei noastre. „Cred că noi avem nişte şanse să ajungem mai departe în competiţie, pe când ele, cred, nu au prea multe. Pentru fiecare de acolo este foarte greu să câştige împotriva noastră, a Rusiei şi a Norvegiei. Asta ar fi cam o diferenţă. Cu victorii în cele trei partide avem şansa de a ajunge în acest an în careul de aşi, pe când ele şi cu 6 puncte nu cred că au şanse să ajungă acolo.”

Citește și: România-Rusia la handbal, scor 22-17. Victorie de excepție a tricolorelor

România-Ungaria este în această seară de la ora 19:30. Istoricul recent al ultimelor întâlniri dintre cele două naționale este favorabil Ungariei care a câștigat 4 din ultimele 5 confruntări directe.

George Vintilă este redactor HUFF.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top