Connect with us
S-a stins Remus Câmpeanu. Zi de doliu în fotbalul românesc

Sport

S-a stins Remus Câmpeanu. Zi de doliu în fotbalul românesc

Este zi de doliu în fotbalul românesc care l-a pierdut pe Remus Câmpeanu – fost fotbalist și antrenor. Legenda echipei Universitatea Cluj s-a stins la vârsta de 82 de ani. În urmă cu doar o săptămână, fostul mare fotbalist își pierduse soția și se pare că nu a putut sta prea mult fără ea.

A murit Remus Câmpeanu de la U Cluj

Remus Câmpeanu a scris istorie pentru Universitatea Cluj, el fiind autorul golului care a adus singurul trofeul din istoria U Cluj. Potrivit GSP.ro, pe 11 iulie 1965, după victoria cu 2-1 în defavoarea echipei Dinamo Pitești, a fost purtat de brațe de clujeni care l-au tratat ca pe un adevărat erou.

Născut și crescut în Cluj, Remus Câmpeanu iubea acest oraș și iubea fotbalul pe care îl avea în sânge, după cum chiar el spunea.

„Clujul are farmecul lui: cine vine și lucrează aici, dacă pleacă, va avea un gol în stomac că va părăsi orașul! Clujul are ceva ce nu e palpabil, nu știi de ce iubești Clujul, e ca dragostea… Cam așa e și Universitatea Cluj. Când vezi copiii care cântă „Haide U!”, deși nu pricep prea mult din fotbal, nu ai cum să nu îndrăgești echipa. Bine, acest club e ceva aparte, scuzați-mi subiectivismul”, declara Remus Câmpeanu.

S-a stins Remus Câmpeanu. Zi de doliu în fotbalul românesc

A spus întotdeauna că a muncit și nu a fost miliardar, ci om de omenie. Remus Câmpeanu spunea cu mândrie că a fost copil de mingi și că nu a căzut niciodată în tentația banului sau a plăcerilor efemere.

Câmpeanu – președintele Șepcilor Roșii

Remus Câmpeanu a fost președinte al Șepcilor Roșii între anii 1974 și 1989, după care a ocupat mai multe funcții onorifice în cadrul clubului.

Pentru Universitatea Cluj pe care a iubit-o atât de mult, Remus Câmpeanu a adus 328 de meciuri și 3 goluri.

Cei care l-au cunoscut de plâng pierderea lui. Iată mesajul de condoleanțe din partea Universității Cluj:

„Numele lui Remus Câmpeanu este sinonim cu ceea ce înseamnă FC Universitatea Cluj, cu spiritul și cu principiile acestui club. Și-a dedicat întreaga carieră de jucător lui ”U” între 1960 și 1974, fiind component al echipei ce „a pus șapca pe Cupă” în 1965. După ce a agățat ghetele în cui, a fost președinte al clubului până în 1989 și a rămas alături de echipă până în ultima clipă.

Astăzi, după o viață alături de echipa „studenților”, Remus Câmpeanu s-a înălțat la ceruri. Îi mulțumim pentru tot ce a făcut pentru ”U”, pentru o viață în alb și negru. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top