Connect with us
Simona Halep a reușit un nou record! Acum este în istoria tenisului mondial

Sport

Simona Halep a reușit un nou record! Acum este în istoria tenisului mondial

Simona Halep este fără adversar! Sportiva noastră urcă în curând ăe locul 8 în clasamentul all-time al tenismenelor care au petrecut cele mai multe săptămâni la rând în top 10 WTA. Ea și-a asigurat locul în acest top până la finalul anului.

Simona Halep, în istoria tenisului mondial

Simona tocmai a depășit-o pe una dintre cele mai mari jucătoare din istorie, Conchita Martinez și în scurt timp o va depăși și pe Lindsay Davenport. În ceea ce le privește pe jucătoarele de tenis care se află în continuare în activitate, putem spune cu certitudine că Simona Halep este tenismena care a stat cele mai multe săptămâni la rând ăn top 10 WTA. Le-a depășit chiar și pe Venus și Serena Williams, pe celebra Maria Sharapova și pe Svetlana Kuznetsova.

Simona Halep a stat 323 de săptămâni la rând în top 10 WTA și asta fără ca perioada de inactivitate să fie luată în calcul. Jucătoarea care a petrecut cel mai mult timp în acest top este Martina Navratilova, care a stat 1000 de săptămâni, urmată apoi de  Chris Evert (746 de săptămâni) și Steffi Graf (625 de săptămâni).

Celebra Martina Navratilova a vorbit recent despre Simona Halep și a mărturisit că jucătoarea noastră este favorita circuitului în acest final de an, în special la Roland Garros. Navratilova a menționat că zgura este suprafața preferată a Simonei, iar asta o va ajuta enorm să aibă rezultate foarte bune chiar acum, pe final de an. Navratilova a amintit de rezultatele excelente pe care Simona le-a avut în ultimii ani în Franța și susține că sunt șanse mari ca în acest an Halep să facă o surpriză frumoasă tuturor fanilor.

,,Contează mult cât de bine te simți pe această suprafață. Cum ai jocul de picioare, cum stai cu timing-ul. Dacă ești ca Simona, care a crescut pe această zgură, este clar un avantaj. Cu siguranță e un mare avantaj. Se simte excelent pe această suprafață, iar dovada stau rezultatele foarte bune pe care le-a avut la Roland Garros. Să nu uităm de cele două finale, pe lângă titlul din 2018″, a spus Martina Navratilova la Tennis Channel.

Simona participă acum la turneul din Italia, unde va juca și la dublu

În prezent Simona participă la turneul din Italia, unde speră să aibă rezultate foarte bune, deși este conștientă că provocarea este foarte mare. Ea s-a reîntâlnit cu antrenorul ei Darren Cahill după mai bine de 6 luni și este foarte fericită să se antreneze din nou sub supravegherea acestuia. Ea v-a juca și la dublu alături de Monica Niculescu. Cele două vor juca marți împotriva Elinei Svitolina și a Dayanei Yastremska.

”E o bucurie să fiu din nou la acest turneu. E un turneu frumos, chiar și în momentul de față, așa fără spectatori. Sunt restricții destul de mari, dar eu mă bucur că pot să joc și sper să o fac bine. Mă aștept să fie dificil încă de la primul meci. Nu o să fie niciun meci ușor aici”, a spus Simona Halep pentru Digi Sport.

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top