Connect with us
Simona Halep, mărturisiri dureroase. S-a confruntat cu depresia: "Mă trezeam noaptea plângând."

Sport

Simona Halep, mărturisiri dureroase. S-a confruntat cu depresia: „Mă trezeam noaptea plângând.”

Simona Halep este una dintre cele mai cunoscute sportive la nivel mondial și se bucură de mare succes. Are la activ numeroase competiții câștigate, și-a făcut un renume la nivel mondial și se poate lăuda cu o avere considerabilă, de milioane de euro. A devenit și antreprenor și se ocupă intens de afacerile pe care le are, precum și de cele în curs de construire. Cu toate acestea, viața sportivei nu a fost mereu roz. S-a confruntat cu eșecuri, competiții pierdute și chiar a avut o perioadă în cares-a luptat cu depresia.

Simona Halep, mărturisiri dureroase. S-a confruntat cu depresia: „Mă trezeam noaptea plângând.”

Simona Halep a fost întotdeauna o luptătoare, dar marea tenismenă a avut curajul să recunoască faptul că s-a luptat și ea cu una dintre cele mai răspândite boli ale secolului: despresia. Deși a atins apogeul în carieră și, de mai bine de un an, are și o relație frumoasă alături de Toni Iuruc, sportiva a trecut prin momente cumplite de-a lungul carierei sale.

Chiar dacă timp de 5 luni, din cauza pandemiei, nu a mai avut activitate, se pare că nu această perioadă a fost cea care a pus-o la încercare. După înfrângerea din finala turnelului de la Ronald Garros, din 2017, când a fost învinsă de Jelena Ostapenko, aceasta a căzut pradă depresiei. Dezamăgirea a fost mult prea mare, ceea ce a făcut-o victima acestei boli.

În acea partidă, Simona Halep a câştigat primul set cu 6-4 şi a condus în cel de-al doilea cu 3-0, însă Jelena Ostpenko a întors incredibil şi a câştigat trofeul. La 3 ani distanţă de la eşecul cu Ostapenko, Halep are două titluri de Grand Slam în palmares. A câştigat Roland Garros, în 2018 şi Wimbledon, în 2019.

„Trei luni am fost într-un fel de depresie sau anxietatate exagerată pentru că mă trezeam şi noaptea plângând pentru meciul respectiv, dar nu am lipsit nicio zi de la antrenament. În acea partidă, Simona Halep a câştigat primul set cu 6-4 şi a condus în cel de-al doilea cu 3-0, însă Jelena Ostpenko a întors incredibil şi a câştigat trofeul.”, a declarat Simona Halep.

Depresia a schimbat-o

Sportiva a declarat că s-a schimbat foarte mult în urma acelei experiențe. Ea a devenit mult mai ambițioasă, mai calmă, nu mai vorbește și nu se mai ceartă atât de mult pe teren. În plus, este mult mai pozitivă chiar și în viața de zi cu zi și joacă mult mai relaxată.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top