Connect with us
Simona Halep se retrage din turneul de la Palermo. Reacția dură a oficialilor italieni

Sport

Simona Halep se retrage din turneul de la Palermo. Reacția dură a oficialilor italieni

Pandemia de coronavirus continuă să facă victime. Cu toate acestea, mai multe țări și-au deschis granițele și au permis accesul străinilor. Cazurile de coronavirus sunt în creștere pe teritoriul țării noastre, drept pentru care unele țări au luat deja măsuri în acest sens.  Astfel, Italia a impus carantina obligatorie pentru cetățenii din România, ceea ce reprezenta o problemă reală și pentru Simona Halep, care trebuia să participe la turneul de tenis de la Palermo. Deși oficialii au încercat să găsească o modalitate de a-i permite celebrei sportive să participe la turneu, aceasta a făcut anunțul trist că renunță.

Simona Halep se retrage din turneul de la Palermo. Reacția dură a oficialilor italieni

Despre această decizie de a impune carantina, directorul turneului de tenis de la Palermo, Oliviero Palma, spunea că împiedică participarea la turneu mai multor jucători de tenis, printre care se numără și Simona Halep, pentru care a cerut o derogare care să îi permită să-și susțină meciurile, având în vedere că este o sportivă de un asemenea prestigiu, care merită să arate ce poate.

Cu toate acestea, Simona Halep, locul 2 WTA, s-a retras de la Palermo Ladies Open, primul turneu organizat după pauza cauzată de criza de coronavirus și restricțiile impuse în acest sens. Anunțul a fost făcut chiar de cunoscuta tenismenă pe contul său oficial de Facebook. Aceasta a explicat că din cauza măsurile de prevenire impuse de autoritățile italiene, dar și a îngrijorării sale din această perioadă, având în vedere riscurile, a decis să se retragă din acest turneu. A ținut să le mulțumească celor care au încercat să o aducă pe terenul de tenis la marele turneu, în ciuda faptului că există anumite restricții.

„Din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 de pe teritoriul României și din cauza anxietății mele pentru călătoriile internaționale în această perioadă, am luat o decizie grea, aceea de a nu participa la Palermo. Vreau să îi mulțumesc directorului turneului și ministrului italan al sănătății pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru mine.”, a scris Simona pe o rețea de socializare.

Italienii, dezamăgiți

Oliveiro Palma, directorul turneului de la Palermo, a mărturisit că este supărat după decizia de ultimă oră a Simonei Halep, mai ales că atât el, cât și mulți alți oficiali italieni au făcut eforturi pentru a o aduce pe româncă la Palermo, în ciuda restricțiilor de pe teritoriul țării.

„Suntem dezamăgiți și frustrați! Am făcut foarte multe asigurări, până și din partea ministrului Sănătății regionale Ruggero Razza.”, a fost reacția lui Oliveiro Palma.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top