Sport

Simona Halep – Serena Williams scor 1-6, 6-4, 4-6. Românca, eliminată de la Australian Open

Simona Halep a fost eliminată de la Australian Open, după ce a fost învinsă în trei seturi de americanca Serena Williams (16 WTA).

Serena a câștigat primul set în doar 20 de minute, cu 6-1, după ce Simona a reușit să ia primul game.

Al doilea game a fost unul mai echilibrat, iar Simona a reușit să joace mult mai bine și să o obosească pe Williams, reușind să câștige cu 6-4 și să egaleze la seturi.

Decisivul a fost unul foarte strâns. Românca a început mai bine, câștigând fără prea multe probleme pe serviciul propriu, în timp ce americanca a avut dificultăți. Echilibrul s-a rupt la 3-3, când Serena a făcut break-ul, apoi și-a adjudecat serviciul.

Halep a reușit un game alb, dar ultimul game a fost al Serenei, care s-a impus cu scorul final 1-6, 6-4, 4-6 și merge în sferturile competiției.

Pliskova, Svitolina și Osaka, în sferturi la Australian Open

Karolina Pliskova, Naomi Osaka şi Elina Svitolina s-au calificat, luni, la Melbourne, în sferturile de finală ale turneului de tenis Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Karolina Pliskova (Cehia), numărul opt mondial, a trecut uşor de spaniola Garbine Muguruza (18 WTA), cu 6-3, 6-1, după exact o oră de joc. Pliskova (27 ani) şi-a egalat astfel cea mai bună performanţă a sa la Melbourne, iar în sferturi o va înfrunta pe Serena Williams, numărul 16 WTA.

În Margaret Court Arena, Pliskova nu a făcut decât trei erori neforţate şi a reuşit 23 de mingi direct câştigătoare.

Japoneza Naomi Osaka, campioana de la US Open şi numărul patru mondial, s-a calificat în premieră în sferturile de finală al Australian Open, după o victorie în trei seturi în faţa letonei Anastasija Sevastova (12 WTA), cu 4-6, 6-3, 6-4. Osaka (21 ani) a obţinut victoria după o oră şi 45 de minute.

Pentru un loc în careul de aşi, Osaka o va înfrunta pe ucraineanca Elina Svitolina, numărul 7 mondial, care a dispus de americanca Madison Keys (17 WTA) cu 6-2, 1-6, 6-1.

Svitolina (24 ani), câştigătoarea Turneului Campioanelor în toamnă, nu a depăşit până acum sferturile de finală la un turneu de Mare Şlem, atingând această fază de trei ori, la Melbourne în 2018, şi la Roland Garros în 2015 şi 2017

Vezi comentarii

  • Avand in vedere diferenta de varsta de 10 ani, faptul ca S.Williams a intrerupt tenisul de performanta 1 an si nu avea decat cateva meciuri jucate de la revenire, S.Halep ar fi trebuit sa invinga, altfel nu-si justifica pozitia de nr 1 mondial. Pierzand, alimenteaza criticile care sustin ca pozitia de nr 1 este cu totul conjucturala, sunt mai multe jucatoare cel putin de nivelul ei.

Share
Scris de
Catalin Nae

Acest site foloseste cookies.

Read More