Connect with us
Maria Șarapova - Irina Begu, scor final 7-5, 6-1 la turneul de la Madrid

Știri

Maria Șarapova – Irina Begu, scor final 7-5, 6-1 la turneul de la Madrid

Maria Șarapova a eliminat-o pe Irina Begu în turul al doilea al turneului de tenis de la Madrid, în două seturi, scor 7-5, 6-1. Șarapova o eliminase anterior pe Mihaela Buzărnescu.

Begu nu a făcut faţă decât un set celebrei sale rivale. Cu un break la debut, Begu a condus cu 3-1, apoi Şarapova a egalat la 3, înainte de a obţine break-ul de set, la 6-5, după 64 de minute de joc.

În setul secund, Begu a început tot cu un break, dar a cedat ulterior, aproape fără luptă, 1-6. După ce a trecut de Mihaela Buzărnescu în primul tur, Şarapova s-a impus în faţa Irinei Begu, într-o oră şi 32 minute.

În faza următoare, Şarapova va evolua cu sportiva franceză Kristina Mladenovic, locul 22 WTA, sau cu chinezoaica Shuai Zhang, locul 28 WTA.

Calificarea în manşa a doua este recompensată cu un premiu de 36.775 de euro şi cu 65 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea și Simona Halep rămân singurele românce calificate la turneul WTA de la Madrid.

Citește și: Simona Halep – Ekaterina Makarova, scor final 6-1, 6-0, la turneul de la Madrid

Clasamentul WTA, dat publicității. Pe ce loc sunt româncele

Românca Simona Halep ocupă în continuare prima poziţie în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicităţii luni.

Halep, care a ajuns la 27 de săptămâni ca lider WTA şi ocupă locul 13 într-o ierarhie all time, îşi păstrează avansul de 1.265 de puncte faţă de a doua clasată, daneza Caroline Wozniacki, dar va avea o săptămână dificilă la Madrid, unde trebuie să îşi apere titlul pentru a fi sigură că rămâne pe primul loc în lume.

Garbine Muguruza completează podiumul, la aproape 2.000 de puncte de Halep.

Mihaela Buzărnescu este a doua româncă din clasament, după ce a urcat cinci poziţii în urma finalei jucate sâmbătă la Praga. Locul 32 este cea mai bună clasare din carieră pentru Buzărnescu.

Sorana Cîrstea a coborât un loc şi de află pe 36, Irina Begu a coborât două poziţii şi e pe 38, Monica Niculescu a urcat trei trepte, până pe 61, iar Ana Bogdan staţionează pe 67.

La dublu, Niculescu se menţine pe locul 13, Begu staţionează pe 25, Raluca Olaru a urcat şase locuri după titlul cucerit la Rabat şi e pe 42, Buzărnescu a urcat cinci poziţii după finala jucată la Praga şi e pe 61, în timp ce Simona Halep a coborât patru locuri şi e pe 95.

În clasamentul WTA Race, pentru Turneul Campioanelor, pe primul loc este în continuare Wozniacki, urmată de Simona Halep şi de Angelique Kerber.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top