Connect with us
Valeriu Bularca, primul român care a ieșit campion mondial la lupte și totodată primul medaliat român la Mondiale, a murit la 85 de ani

Sport

Un mare campion al României A MURIT! VIDEO

Valeriu Bularca, primul român campion mondial la lupte greco-romane şi primul român medaliat la Campionatele Mondiale, a decedat, marţi, la vârsta de 85 de ani.

Născut la 14 februarie 1931, la Întorsura Buzăului, Bularca a început să practice luptele greco-române la Steagu Roşu Braşov, sub îndrumarea antrenorului Ion Mureşan, după care s-a transferat la Clubul Sportiv Şcolar Dinamo Braşov. A fost de şase ori campion naţional, între 1957 şi 1964, relatează news.ro.

Citește și: Părintele Mihai Negrea, preotul care avea grijă de 117 orfani, a murit VIDEO

În 6 iunie 1961, Valeriu Bularca a intrat în istoria sportului românesc, devenind primul român campion mondial de seniori la lupte greco-române, la Yokohama, în Japonia, după ce s-a impus la categoria 73 de kilograme. În 1964, la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Valeriu Bularca a câştigat medalia de argint, la categoria 70 de kilograme. El a mai fost medaliat cu bronz la Campionatele Mondiale de la Budapesta, din 1958, tot la categoria 73 de kilograme. Aceasta a fost prima medalie cucerită de un român la CM.

După retragerea din activitatea competiţională, el a devenit antrenor de lupte la clubul Steagu Roşu Braşov. A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Sport

To Top