Connect with us
A murit Chick Corea, unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii

Vedete

A murit Chick Corea, unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii

Chick Corea, unul dintre cei mai mari pianiști ai lumii, s-a stins din viață după o grea suferință pricinuită de o formă agresivă de cancer. Pianistul de jazz avea 79 de ani. Anunțul trist a fost făcut pe pagina sa de Facebook.

Alături de Herbie Hancock şi Keith Jarrett, Chick Corea a fost printre cei mai importanți pianiști ai secolului al XX-lea

Pianistul a descoperit recent că suferă de o formă foarte agresivă de cancer. Alături de echipa sa el a redactat un comunicat pe care l-a transmis tuturor fanilor înainte să moară.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor de-a lungul călătoriei mele care au făcut ca focul muzical să se păstreze aprins. Am speranţa că cei care au o idee bună să cânte, să scrie, să interpreteze ceva, o vor face. Dacă nu pentru ei înşişi, atunci pentru noi ceilalţi. Nu numai că lumea are nevoie de mai mulţi artişti, ci este, de asemenea, mai distractiv”, a scris Chick Corea, menționând în comunicat și diagnosticul crunt pe care l-a primit de la medici.

Chick Corea s-a născut în data de 12 iunie 1941 în Chlesea, Massachusetts. Tatăl său a fost trompetist de jazz, așadar muzica a făcut parte din viața sa încă din primii ani. Ca drept dovadă el a învăţat pianul înainte de a şti să citească, iar în jurul vârstei de 11 ani a încercat să învețe baterie.

Înscris la Universitatea Columbia din New York după absolvirea liceului, a ajuns la New York în 1959.

După ce i-a ascultat pe Miles Davis și John Coltrane într-un celebru club de jazz din New york, Chick Corea abandonează universitatea și este rapid angajat de saxofonistul Stan Getz. La finalul anilor 1960 deja înregistra primele sale albume solo, iar în toamna anului 1968, pentru un concert la Baltimore (Maryland), înlocuieşte, pe nepregătite, un alt pianist de renume, Herbie Hancock, în grupul format de Miles Davis.

Ulterior Miles Davis îi acordă credit și înregistrează alături de el câteva dintre albumele sale emblematice, precum Bitches Brew (1970), unul dintre cele mai apreciate.

În 1971 Chick Corea a înființat primul său grup, Return To Forever. Începând cu acest an el câștigă nu mai puțin de 23 de premii Grammy, premiile industriei muzicale americane, ultimul în 2019.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Vedete

To Top